Bakondi György: A migránsok között is megjelent a koronavírus

migráció, görögország
Kasztaniesz, 2020. március 4. Görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én. A török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő migránsokat, és megnyitja a határokat előttük. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz
Vágólapra másolva!
Már a Görögországban lévő migránsok között is megjelent a koronavírus - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György közölte, újra az vált jellemzővé, hogy a görög szigetekre érkeznek az illegális bevándorlók, majd onnan - a tarthatatlan helyzet miatt - százas csoportokban szállítják át őket a szárazföldre.

Mivel a vírus a migránsok között is jelen van, 150 embernél állapították meg,

változott a kezelésük: inkább táborokban tartják őket, és karanténszabályokat vezettek be.

Kasztaniesz, 2020. március 4. Görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én. A török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő migránsokat, és megnyitja a határokat előttük Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz

Beszélt arról is, hogy jelentősen szigorították a határellenőrzést a balkáni migrációs útvonal mentén lévő államok; Szerbiában a hadsereg biztosítja a határt és a menekülttáborokat is.

Olaszországról Bakondi György azt mondta, enyhült a migránsok beáramlása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!