Két és fél hónap csúszással kezdődik a parlamenti ülésszak Kínában

Vágólapra másolva!
Május 22-én nyitják meg Kínában az eredetileg március elejére tervezett, a koronavírus-járványra tekintettel azonban elhalasztott éves parlamenti ülésszakot - jelentette szerdán a Hszinhua. A kínai hírügynökség arról számolt be, hogy a döntéshozók szerint a helyzet javulása lehetővé teszi az ülésszak megtartását.
Vágólapra másolva!

Az Országos Népi Gyűlés a legfelsőbb törvényhozó hatalom Kínában, minden évben két hétig ülésezik, és feladata a legfontosabb politikai irányelvek, törvények, az állami költségvetés, valamint a legfontosabb személyi változások megvitatása és elfogadása.

Az elnapolásra a magas fertőzésveszély miatt volt szükség, ugyanis a Pekingben rendezett eseményen közel nyolcezer résztvevő gyűlne egybe a kínai országgyűlésnek helyet adó Nép Nagy Csarnokában.
Ezzel párhuzamosan, május 21-én megkezdődhet a legfőbb politikai tanácsadó szervnek számító Kínai Népi Politikai Konzultációs Konferencia éves ülése is.

Egyelőre még nem tudni, hogy milyen hosszúra tervezik idén a két ülésszakot, a fővárosban ráadásul jelenleg még szigorú karanténszabályok vonatkoznak a máshonnan érkezőkre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!