A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Magyarország megbüntetését követelték Soros emberei egy konferencián, Karácsony is részt vett, utólag sem tiltakozott

Vágólapra másolva!
Baloldali, bevándorláspárti és jelentős részben Soros György által pénzelt politikusok, illetve más közéleti szereplők tartottak videokonferenciát. A beszélgetésen az amerikai The Atlantic ismert, baloldali újságírója azt követelte, hogy a járványhelyzet ellenére se támogassa Magyarországot az Európai Unió. Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke ezt úgy kommentálta, hogy a járvány elleni védekezésre Brüsszel nem ad a budapesti kormánynak közvetlen és új forrásokat, csupán a régiek átcsoportosítását teszi lehetővé. A holland baloldali politikus még azt is hozzátette, hogy a jövőben a jogállamisághoz kötik az uniós kifizetéseket. Természetesen az általuk megfogalmazott és értelmezett jogállamisági kritériumokhoz. Azaz: világjárvány ide vagy oda, pénzt akarnak elvenni Magyarországtól. A beszélgetésen Karácsony Gergely ugyan nem vett részt, de egy előre rögzített videót küldött be, amit le is adtak a rendezvény szervezői. Nyilvánvalóan később meg kellett nézze, hogy az eszmecsere miről is szólt, de arról a budapesti főpolgármester nem adott ki utólag sem közleményt, hogy nem értene egyet az ott elhangzottakkal, konkrétabban Magyarország megbüntetésével. Pedig a büntetés érintené az általa vezetett fővárost is.
Vágólapra másolva!

Kedd este online videokonferenciát tartottak különböző baloldali, bevándorláspárti és részben Soros György spekuláns által fizetett politikusok, újságírók, illetve álszakértők. Az „Európai szolidaritás" címet viselő „panelbeszélgetés" konkrét témája az új típusú koronavírus okozta világjárvány, az ez elleni védekezés, illetve a szolidaritás kérdése volt.

A teljesség igénye nélkül a közel 3 órás konferenciára az alábbi ismertebb, erősen baloldali közéleti személyiségek kaptak meghívót, akik közül azonban nem mindenki élt a felkínált lehetőséggel:

  • Brando Benifei – az olasz baloldal (a kormányzó Partito Democratico-PD) EP- képviselői csoportjának vezetője
  • Ada Colau Ballano – Barcelona szélsőbaloldali polgármestere, lakhatási és bevándorláspárti aktivista. (Érdemes megjegyezni, hogy Józsefváros jelenlegi polgármestere, a volt klubrádiós Pikó András – önálló ötletek teljes hiányában – 2019-ben Colau 2015-ös kampányát másolta le.) Colau Barcelona vezetőjévé való megválasztását Soros Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) anyagilag is támogatta
  • Giorgio Gori – Bergamo (Lombardia) baloldali (PD) polgármestere
  • Katrin Stjernfeldt Jammeh – Malmö szociáldemokrata, bevándorláspárti polgármestere
  • Karácsony Gergely, Budapest baloldali főpolgármestere
  • Antonio Decaro – Bari (Puglia) erősen bevándorláspárti, baloldali (PD) polgármestere
  • Bill de Blasio – New York demokrata polgármestere – ő végül nem vett részt a beszélgetésen. De Blasio amúgy nagyon későn és rosszul reagált a járványhelyzetre
  • Frans Timmermans – az Európai Bizottság alelnöke, Soros megbízható, bevándorláspárti szövetségese
  • Rachel Donadio – ismert baloldali újságíró, az amerikai The Atlantic jelenlegi, a New York Times volt munkatársa
  • Alekszisz Ciprasz – Görögország bukott szélsőbaloldali (Sziriza pártszövetség) miniszterelnöke
  • Zarah Sultana – pakisztáni migráns hátterű brit munkáspárti, alsóházi képviselő
  • Delara Burckhardt – német szociáldemokrata (SPD) EP-képviselő
  • Cem Özdemir – török migráns hátterű politikus, a német zöldek (Die Grünen) volt társelnöke, egykori EP-, jelenlegi Bundestag-képviselő – ő végül nem vett részt a beszélgetésen
  • Paolo Fresu – olasz zenész

A kérdések nagy részét Brando Benifei olasz EP-képviselő tette fel.

A beszélgetés néhány kivételes esettől eltérően (amire külön kitérünk) nagyon unalmasra sikeredett, baloldali és liberális közhelyek hangzottak el az összefogásról, a szolidaritásról, az európaiságról és hasonló mainstream témákról.

Szorosan vett szakmai értelemben sem az egészségügyről, sem a gazdaságról nem volt szó, ehelyett demagóg és radikális lózungokat puffogtattak.

Vitáról egyáltalán nem beszélhetünk, hiszen a gondosan összeválogatott résztvevők legalább 95 százalékban mindenben egyetértettek.

Karácsony Gergely hétfőn reklámozta az online eseményt a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

A budapesti főpolgármester aztán kedden egy előre rögzített videót küldött, amit be is vágtak a rendezvény szervezői. Az 1 perc 8 másodperces üzenetében kínosan gyenge, általános iskolás szintű angolsággal arról beszélt, hogy járványhelyzet van – mintha ez nem lenne egyértelmű – majd hozzátette, a szociális életünket ezért korlátozni érdemes.

Karácsony röviden a szolidaritásról és az összefogásról is értekezett, de a szokásoshoz híven konkrétumok nélkül.

A nagyobb részt angolul, kisebb részt olaszul és spanyolul zajló beszélgetésbe a baloldali főpolgármester tehát egyáltalán nem kapcsolódott be, így kérdéseket sem lehetett neki feltenni.

Karácsony Gergely Forrás: Facebook

Az értekezlet második felében az Európai Bizottság alelnöke, a holland munkáspárti Frans Timmermans osztotta meg gondolatait maastrichti otthonából.

Karácsonnyal ellentétben Timmermans élőben jelentkezett be, így Soros egyik közismert emberétől már lehetett kérdezni, és élt is ezzel a lehetőséggel az amerikai Demokrata Párthoz közel álló The Atlantic egyik radikális újságírója, a New York Times volt munkatársa, Rachel Donadio.

Rachel Donadio elsősorban a magyar parlament által elfogadott koronavírus-törvényt sérelmezte, hamisan azt állítva, hogy a jogszabály korlátlan hatalmat ad Orbán Viktor miniszterelnök kezébe.

Majd nyíltan azt követelte, hogy Brüsszel „állítsa meg Orbánt", és

A radikális újságíró ezt a felvetését részben arra az álhírre alapozta, hogy hazánknak több uniós pénz jár védekezésre, mint a járvány által leginkább sújtott Olaszországnak.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, szombaton a német baloldali Der Spiegel, hétfőn pedig a brit liberális Financial Times arról cikkezett, hogy Magyarországnak jár 5,6 milliárd euró, jelentős részben új uniós forrás, miközben Olaszországnak csak 2,3 milliárd jutna. Ez azonban egyértelműen fake news, egy szó sem igaz belőle.

Timmermans Donadio felvetésére megerősítette, hogy

csupán a régiek átcsoportosítását teszi lehetővé, illetve nem követeli meg az önrészt ebben az évben.

Tehát másképp: maga Timmermans is cáfolta a The Atlantic újságírója által megemlített álhírt (hozzá kell tennünk: Magyarország átcsoportosítani sem tudja az 5,6 milliárd eurót, mert már elköltötte, tekintettel arra, hogy a hétéves uniós költségvetés utolsó évében vagyunk).

A holland baloldali politikus még azt is hozzátette, hogy a jövőben a jogállamisághoz kötik az uniós kifizetéseket. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy

világjárvány ide vagy oda, a Soros szövetségesének számító baloldali politikus - mondvacsinált indokkal - pénzt akarna elvonni Magyarországtól.

Timmermans azt viszont meg sem említette, hogy cseh liberális kollégája, az Európai Bizottság egy másik alelnöke, Věra Jourová elismerte, hogy

a koronavírus-törvény nem ellentétes az uniós jogrenddel.

Ebből viszont az derül ki, sem Timmermans, sem Donadio nem vették arra a fáradságot, hogy elolvassák az angol nyelven is elérhető, mindössze 3 oldalas jogszabályt.

Nyilvánvaló, hogy Karácsony később meg kellett nézze, hogy az az eszmecsere, amire ő videoüzenetet küldött, mégis miről szólt, de arról a budapesti főpolgármester nem adott ki utólag sem közleményt, hogy nem értene egyet a The Atlantic újságírója, illetve Timmermans Magyarország megbüntetéséről szóló javaslataival.

Tehát másképp:

Karácsony sem sajtóközleményben, sem más módon nem határolódott el tőlük, pedig a feltételezett büntetés érintené az általa vezetett fővárost is.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!