A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Romániában már több mint 8000 regisztrált koronavírus-fertőzött van

Románia, koronavírus,
Férfi nézi a naplementét lakásának az erkélyéről Bukarestben 2020. április 6-án, a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás idején.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-fertőzés terjedése az utóbbi hét ritmusában folytatódott Romániában, vagyis péntekre a fertőzöttek száma elérte a 8067 főt, 1508 páciens pedig már gyógyultan hagyhatta el a kórházat. A halálos áldozatok száma elérte a négyszázat.
Vágólapra másolva!

A stratégiai kommunikációs törzs péntek kora délután ismertetett összesítéséből kiderült továbbá: a diagnosztizált páciensek közül - az előző napinál 15-tel több - 258 beteget ápolnak intenzív osztályon.
Az utóbbi 24 órában 6176 tesztet végeztek el, ami több mint másfélszerese az utóbbi hét napi 4000-es átlagának.

A karanténrendelkezések megsértéséért csaknem

2100 otthoni elkülönítésre kötelezett embert helyeztek már hatósági karanténba,

109 karanténban lévő embert pedig újabb 14 napos vesztegzár alá rendeltek. A rendőrök eddig 428 ügyben indítottak bűnvádi eljárást a járvány megfékezésére irányuló erőfeszítések meghiúsítása címén. A kijárási korlátozások megsértése miatt csaknem 6800 embert büntettek meg az utóbbi 24 órában, átlagosan 2078 lejes (150 ezer forint) bírsággal.

Férfi nézi a naplementét lakásának az erkélyéről Bukarestben, a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás idején Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Az utóbbi 24 órában több mint tízezren kerültek ki a karanténból, de jelenleg is több mint 50 ezren töltik otthoni elkülönítésben és több mint 22 ezren hatósági felügyelet alatt a lappangási periódusnak tekintett időszakot.

A hivatalos statisztika szerint továbbra is a vesztegzár alá vont

Suceava megye a legfertőzöttebb,

ahol 3-ra emelkedett az ezer lakosra számított fertőzöttek száma. Hunyad és Arad megyében is meghaladja a 0,8-et az ezer lakosra jutó regisztrált fertőzések száma.

A székelyföldi Kovászna megye - Románia 41 megyéje közül - a hatodik a fertőzöttségi sorban: itt az eddig észlelt 123 koronavírus-fertőzés 0,59 esetnek felel meg ezer lakosonként. A székelyföldi Hargita megye a legkevésbé fertőzött romániai megyék egyike, ott mindössze 11 esetet jegyeztek fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!