A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Romániában meghaladta az ötszázat a járvány áldozatainak száma

koronavírus románia
A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítenek egy bukaresti utcát védőruhás városi alkalmazottak 2020. április 6-án.
Vágólapra másolva!
Romániában szerdán 508-ra emelkedett az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, miután az utóbbi 24 órában 26 új halálesetet regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Külföldön eddig 64 koronavírusos román állampolgár halt meg. A stratégiai kommunikációs törzs szerda kora délután közölt napi összesítése szerint

ismét gyorsult a járvány terjedése Romániában.

A koronavírus-járvány elleni védekezésképpen fertőtlenítenek egy bukaresti utcát védőruhás városi alkalmazottak 2020. április 6-án. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Az előző hét átlagánál mintegy negyven százalékkal több, 468 új fertőzést regisztráltak egy nap alatt.

A betegség megjelenése óta 9710 embernél mutatták ki Romániában az új típusú koronavírust, közülük az előző napinál 43-mal több, 288 beteget ápolnak intenzív osztályon.

Az új koronavírus romániai gyors terjedése miatt asszisztens kérdez ki egy érkező betegeket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapujában felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án Forrás: MTI/Veres Nándor

Szerdán nemcsak az új fertőzések, hanem a gyógyultak száma is jelentősen nőtt.

Az utóbbi 24 órában 253 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak, ami újabb rekordnak számít.

Az új megbetegedések hullámzó ritmusa ellenére folyamatosan nő, és immár a 25 százalékot közelíti Romániában a gyógyultnak nyilvánítottak aránya. A betegség megjelenése óta 2406 koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált ember két egymást követő tesztje bizonyult negatívnak.

Motorosokat ellenőriz egy rendőr Bukarestben 2020. április 6-án. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Ha nem is emelkedik már exponenciálisan a fertőzések száma, továbbra is folyamatosan nő a román egészségügyi hálózat terhelése. A járványkórházak és a jobban felszerelt intenzív terápiás részlegek felszabadítása érdekében Bukarest és Konstanca után, kedden Temesváron is megkezdték egy tábori kórház építését, ahol a könnyebb eseteknek minősülő koronavírusos betegeket fogják kezelni.

Temesváron ugyanakkor a járványügyi válságbizottság kötelezővé tette a védőmaszkok és kesztyűk viselését a tömegközlekedési járműveken, és minden zárt ügyfélfogadó helyiségben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!