A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megsérült egy ügyész Franciaországban, mert kővel megdobták az engedély nélküli tüntetésen

Vágólapra másolva!
Bár a rendőrség betiltott minden tüntetést szombaton, Adama Traoré négy évvel ezelőtti rendőrségi halálára és az amerikai eseményekre hivatkozással mégis tüntetnek Párizsban. A Concorde téren több ezren voltak, és angolul meg franciául szidalmazták a rendőrséget. Egész Franciaországban tüntettek, Bordeaux-ban voltak talán a legerőszakosabbak a tüntetők, Marseille-ben és Lyonban a V4NA információi szerint nyugodtabbak voltak. Metz-ben viszont a kerületi ügyész megsérült. 
Vágólapra másolva!

A párizsi, belvárosi üzlettulajdonosok a V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint felháborodtak az engedély nélküli tüntetés miatt. Félnek a fosztogatóktól és az erőszaktól, az üzleteket biztonsági okokból bezárták. Hónapokig nem tudtak kinyitni a koronavírus-járvány miatt, ma anyák napja van Franciaországban, végre komolyabb forgalomra számíthattak volna, de a szélsőséges radikálisok miatt zárva kell tartaniuk.

A Le Figaro első videója a tüntetés kezdetéről.

A délnyugat-franciaországi Bordeaux-ban is heves tüntetés kezdődött.

Metz-ben betörtek az igazságügyi palotába a tüntetők, pontosabban az egyik mellékajtón bejutottak, igaz, hamar ki is menekültek, hiszen bent is voltak rendőrök. Christian Mercuri, helyi ügyész meg akarta nézni, hogy mekkora a kár, amikor az ajtónál valaki kővel megdobta és az orrát találta. Megsérült, kórházba vitték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!