Több mint 200 ember gyógyult meg egy nap alatt Ukrajnában

koronavírus Ukrajna vásárlás
Vásárlók egy gyógyszertárban, ahol műanyag fóliával védik az eladókat az ukrajnai Bucsában.
Vágólapra másolva!
Ukrajnában keddre egy nap alatt 394 új koronavírusos esetet regisztráltak, velük együtt a járvány kitörése óta azonosított fertőzöttek száma elérte a 27 856-ot - derült ki az egészségügyi minisztérium által közzétett adatokból.
Vágólapra másolva!

A halálos áldozatok száma 13 újabb halálos áldozattal 810-re emelkedett.

Eddig 12 412-en gyógyultak fel a betegségből, közülük 217-en az elmúlt napban.

Az egészségügyi dolgozók közül újabb 34 kapta el a fertőzést és 59 beteget kellett kórházba szállítani.

Vásárlók egy gyógyszertárban, ahol műanyag fóliával védik az eladókat az ukrajnai Bucsában április 24-én Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján elmondta, hogy a legtöbb új fertőzéses esetet, 49-et, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében regisztrálták, továbbá Kárpátalján és Zsitomir megyében, 39, illetve 38 főt.

A fővárosban,

Kijevben az elmúlt napban 32 új beteget jegyeztek fel és két haláleset történt.

Rivne megyében négyen haltak bele a betegség szövődményeibe, Lviv és Harkiv megyében ketten, míg Vinnicja, Voliny és Kirovohrad megyékben egy-egy beteg hunyt el.

Előző nap 8080 tesztet végeztek el az országban, ebből 6359 PCR-tesztet és 1721 antitestszűrést.

Megnyitnak két átkelőt a frontvonal mentén

Az országos határőrszolgálat kedden tudatta, hogy június 10-étől a tervek szerint

megnyitnak két átkelőt a Donyec-medencei frontvonal mentén

Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és Donyeck megyében Marjinkánál. Előbbi csak gyalogos átkelő, utóbbin viszont járművel is át lehet kelni az ukrán és a szakadár ellenőrzésű területek között.

Az átkelőknél kötelező lesz a szájmaszk viselése, a távolságtartás, valamint testhőmérséklet-mérést is fognak végezni. A szakadár területekről érkezőknek vállalniuk kell a kötelező önelszigetelést vagy a karanténba vonulást.

A Donyec-medencei frontvonal mentén, valamint az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigetnél lévő átkelőhelyeken március közepén állította le a forgalmat az ukrán kormány a koronavírus-fertőzés terjedése elleni védekezés részeként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!