A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Megugrott a fertőzésszám Kína ujgurok lakta tartományában

koronavírus Kína Peking
Védőmaszkos járókelők Pekingben, ahol új fertőzéseket regisztráltak.
Vágólapra másolva!
Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma az északnyugat-kínai, zömében ujgurok és más muszlim etnikai kisebbségek lakta Hszincsiang tartományban, nőtt az újonnan regisztrált esetek száma Dél-Koreában is - tudatták kínai és dél-koreai hivatalos források szerdán.
Vágólapra másolva!

Pekingi bejelentés szerint 101 új fertőzöttet regisztráltak Kína szárazföldi részén, április 12-e óta ez a legmagasabb szám. Az új esetek közül 89-et Urumcsiból, Hszincsiang központjából jelentették, ezt követően a városban vészhelyzetet rendeltek el,

lezártak több lakónegyedet, valamint tömeges tesztelésekbe kezdtek, és korlátozták a tömegközlekedést.

A térségben nemzetközi vizsgálatok szerint több internálótábor van, ahová a muszlimokat zárják, a kínai hivatalos álláspont szerint "nevelési célokból". Nemzetközi jelentések többször rámutattak az e táborokban uralkodó rossz körülményekre.

101 új fertőzöttet regisztráltak Kína szárazföldi részén Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Koki Kataoka

A regisztrált esetek közé csupán azok kerültek be, akiken jelentkeznek a betegség tünetei.

Az új, tüneteket nem mutató esetek száma a szárazföldi Kínában kedden 27 volt. A járvány kitörése óta 84 060 esetet regisztráltak itt, a vírus okozta Covid-19-betegségbe hivatalos adatok szerint eddig 4634-en haltak bele.

Ezer felett az új esetek száma Japánban

Nőtt a fertőzöttek száma Dél-Koreában is, 84 új esetet jelentettek, közülük 14-en az országon belül kapták el a vírust, 34 esetben pedig külföldről hazatérőkön mutatták ki a fertőzést.

A dél-koreai betegségellenőrzési és megelőzési központ (KCDC) szerint az országban ezzel 14 251-re emelkedett a fertőzöttek száma, beleértve 300 halálos áldozatot is.

Dél-Korea napi fertőzéseinek száma 20 és 60 közt mozog

azt követően, hogy május elején enyhítettek a járvány lassítása miatt hozott korlátozásokon.

Eközben Japánban először haladta meg az ezret az új fertőzések száma szerdán. Az NHK állami tévécsatorna értesülései szerint az 1002 új esetből 250-et a fővárosban, Tokióban regisztráltak. Aicsi és Oszaka prefektúrákban is megdőlt a napi rekord 159 és 221 fertőzéssel.

A vírus újjáéledése ellenére

Abe Sindzó japán miniszterelnök kormánya továbbra is folytatja az utazást népszerűsítő vitatott kampányát,

hogy fellendítse a járvány miatt romokban heverő turizmust és a helyi gazdaságokat. Ellenzéki törvényhozók hevesen bírálták a programot.

Japánban eddig 33 959 fertőzöttje és 1016 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Sydneyt is járványgócnak minősítették

Ausztráliában a járvány által leginkább sújtott Victoria államban kilenc nap óta a legkevesebb fertőzöttet jelentették, 259-et és kilenc elhalálozást. Az államban az esetek nagy részét Melbourne-ben regisztrálták, ahol július 9. óta ismét - összesen hat hétig tartó - részleges karantén van érvényben.

Melbourne után

Sydneyt is járványgócnak minősítették.

A metropolisz északi szomszédja, Queensland állam korlátozásokat vezetett be a nagyvárosból és agglomerációjából érkező látogatókra - mondta el Annastacia Palaszczuk tartományi kormányfő szerdán.

Az 5,2 milliós Sydney lakosai nem látogathatnak Queenslandbe, a nagyvárosból hazatérő helyieket pedig két hét karanténra kötelezik. Palaszczuk azzal indokolta a döntést, hogy 24 óra alatt 19 új fertőzést regisztráltak a metropolisz több kerületéből.

Az új-zélandi kormány szerdán bejelentette, hogy az ország törvényhozása minél hamarabb napirendre tűzi azt a törvényjavaslatot, amely egyeseket a határain kialakított karanténok költségeinek megfizetésére kötelezne.

Új-Zéland három hónapja nem jelentett új fertőzést,

az oda érkezőket pedig két hét szállodai karanténra kötelezik, ám ennek az adófizetők állta költségei immár százmillió dollárokra rúgnak.

Ha elfogadják, a törvény értelmében 2100 új-zélandi dollár megfizetésére köteleznék az érkezők egy részét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!