A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Kijárási tilalmat vezethetnek be Los Angelesben a koronavírus miatt

Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, Long Beach, koronavírus, COVID-19
A man wearing a facemask checks his phone near a sign urging people not to gather, while he walks on the beach in Long Beach, California, on July 14, 2020. - California's Governor Gavin Newsom announced a significant rollback of the state's reopening plan on July 13, 2020 as coronavirus cases soared across America's richest and most populous state. (Photo by Apu GOMES / AFP)
Vágólapra másolva!
Kaliforniában szerdán több mint 409 ezerre emelkedett a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette be Gavin Newsom, a nyugati parti tagállam kormányzója.
Vágólapra másolva!

A csaknem 410 ezer igazolt megbetegedéssel Kaliforniában immár több a fertőzött, mint korábban New Yorkban államban volt a járvány ottani tetőzése idején. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve New York állam még mindig a második helyen áll, míg Florida a harmadik legfertőzöttebb tagállam.

A dél-kaliforniai Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti bejelentette: fontolgatja, hogy

a városban ismét kijárási tilalmat vezet be, és lezárja a települést.

Egyelőre arra intette a lakosokat, hogy kerüljék el azokat a helyeket, ahol sok ember van.

Társasági összejövetelek ellen intő tábla a kaliforniai Long Beach-en július 14-én Forrás: AFP/Apu Gomes

A déli Floridában szerdán kora délutánig 9785 új esetet állapítottak meg, s ezzel ebben a tagállamban 379 ezerre emelkedett a fertőzöttek száma, valamint több mint 5 ezren haltak meg a koronavírus miatt. Az elhunytak 47 százaléka idősotthonokban és intézetekben élt. A hétvégén csaknem 50 floridai kórházban már nem volt betegágy az intenzív osztályokon.

New Yorkban és New Jerseyben az egészségügyi hatóságok június végén elrendelték, hogy 14 napos karanténba kell vonulnia mindenkinek, aki olyan tagállamból utazik be, ahol fellángolt a járvány.

Egy Detroit melletti római katolikus zárdából szerdán 13 idős apáca halálát jelentették, valamennyien a vírusfertőzés szövődményei miatt vesztették életüket.

A déli tagállamokban - Arizonában, Texasban, Alabamában, Georgiában - változatlanul folyamatosan emelkedik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda délutáni adatai szerint

az Egyesült Államokban eddig több mint 3 millió 900 ezer a diagnosztizált fertőzöttek és több mint 142 ezer a halálos áldozatok száma.

Alex Azar, az emberi erőforrások és egészségügy minisztériumának vezetője szerdán a CNBC televíziónak adott interjújában megerősítette a The Wall Street Journal című lap szerda reggeli értesüléseit, amelyek szerint a még készülő új vakcinákat az amerikai állampolgároknak ingyen, térítés nélkül biztosítja majd a szövetségi kormányzat.

A Trump-adminisztráció szerdán újabb megállapodást kötött két gyógyszergyárral, az amerikai Pfizerrel és a német tulajdonú, de amerikai laboratóriumokkal is rendelkező BioNTechhel arról, hogy a készülő vakcinájukból 100 millió adagot vásárol 1,9 milliárd dollárért (több mint 571 milliárd forint).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!