Kritikus a koronavírus-helyzet Hongkongban, újabb korlátozásokat vezettek be

health Horizontal, koronavírus, Hongkong
A health worker (R) puts a test sample into a container after a taxi driver (not pictured) got tested for coronavirus COVID-19 at a makeshift testing station in a carpark in Hong Kong on July 19, 2020. - The deadly coronavirus is spreading out of control in Hong Kong with a record 100 new cases confirmed, the finance hub's leader said as she tightened social distancing measures to tackle the sudden surge in infections. (Photo by ISAAC LAWRENCE / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét korlátozásokat vezettek be a hongkongi hatóságok vasárnap, miután az utóbbi két hétben több mint 500 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak.
Vágólapra másolva!

Carrie Lam kormányzó "kritikusnak" írta le a helyzetet, amelyet egyelőre nem tudnak ellenőrzés alá vonni.

Az utóbbi 24 órában 108 új esetről érkezett hír, ami újabb rekordot jelent a statisztikában.

A kormányzó azt mondta, a járvány megfékezése érdekében kötelezővé teszik a maszkviselést, és távmunkába helyeznek át minden olyan állami alkalmazottat, akinek nem feltétlenül szükséges bejárni a munkahelyére.

Az utóbbi 24 órában 108 új esetről érkezett hír, ami újabb rekordot jelent a statisztikában Forrás: AFP/Isaac Lawrence

A kórházi kapacitások megerősítésére további kétezer karanténágyat alakítanak ki.

Múlt héten már bezárták az edzőtermeket, az éjszakai szórakozóhelyeket, bárokat és az üzleteket.

Kína különleges közigazgatási területén június végén egy ideig egyetlen fertőzést sem regisztráltak. Január óta 1886 koronavírusos esetet tartanak számon, és 12 halálesetet kötnek a fertőzés szövődményeihez.

Kínában vasárnap 16 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, többségüket az északnyugat-kínai Hszincsiang székhelyén, Ürümcsiben. A várost pénteken vesztegzár alá helyezték, miután az elmúlt napokban több új, belföldön megfertőződött koronavírusos beteget azonosítottak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről