Tovább pusztítanak az erdőtüzek az Egyesült Államok nyugati részén - képek

Cascadel Woods, 2020. szeptember 7.
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Cascadel Woods közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2020. szeptember 7-én.
MTI/AP/Noah Berger
Cascadel Woods, 2020. szeptember 7. Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Cascadel Woods közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2020. szeptember 7-én. MTI/AP/Noah Berger
Vágólapra másolva!
Óriási károkat okoznak az erdőtüzek az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint 100 ezer ember maradt áram nélkül, tízezrek kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat. Több államban, eddig 85 különböző helyszínen folynak az oltási munkálatok.
Vágólapra másolva!

Legalább 85 különböző helyen küzdenek a tűzoltók a lángokkal az Egyesült Államok nyugati részén.

Az érintett terület több százezer hektárnyi.

Kalifornia államban legalább 25 helyen ég a tűz, melyet az extrém hőség és az erős széllökések táplálnak - írja a New York Times.

A tűz az állam északi részétől egészen a mexikói határig húzódik, összesen közel 900 ezer hektáron.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a kaliforniai Cascadel Woods közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2020. szeptember 7-én Forrás: MTI/AP/Noah Berger

Oregon államban ezrek hagyták el otthonaikat a tűzben, csak itt 93 ezer hektárnyi terület ég.

A legnagyobb kaliforniai áramszolgáltató bejelentette, ez akár 21 megye 158 ezer háztartását is érintheti az állam északi részében. Az elöregedett elektromos eszközök meghibásodása szintén sok, tűzzel járó balesetet okozott.

A Pacific Gas and Electric Company egyik dolgozója a kaliforniai Alder Springs közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2020. szeptember 8-án Forrás: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Washington államban is rossz a helyzet, nagyobb terület kapott lángra, mint az elmúlt 12 erdőtűz-szezonban összesen.

A tűz miatt 100 ezer ember maradt áram nélkül.

Korábban mind a nyolc nemzeti parkot lezárták az egyesült államokbeli Kalifornia déli részén az ott pusztító tűzvészek miatt - jelentette be helyi idő szerint hétfőn az állam erdőgazdálkodásának munkatársa.

Andy Moore azt mondta, a rendelkezést naponta felülvizsgálják, ám hozzátette, hogy további tüzekre kell számítani.

Lángok egy erdőtűzben megsemmisült gépjármű mellett a kaliforniai Sierrea nemzeti parkban North Fork város közelében 2020. szeptember 8-án Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az elmúlt hetekben rekordmennyiségű, mintegy kétmillió hektárnyi területet pusztítottak el a tüzek. Az állam erdészeti és tűzvédelmi igazgatóságának szóvivője, Lynne Tolmachoff aggasztónak nevezte a helyzetet, hangsúlyozva, hogy a térségben elsősorban a szeptember-október időszak számít a legszárazabbnak, ilyenkor minden évben nő a tűzvészek száma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!