A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bulgáriában két hónapos rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Vágólapra másolva!
Bulgáriában 290-nel nőtt az elmúlt napon a koronavírussal fertőzöttek száma, ami 130-cal meghaladja az előző napi esetszámot, és két hónapos rekordot jelent - közölte péntekre virradóra honlapján az egészségügyi minisztérium. A fertőzöttek száma ezzel 19 573-ra nőtt. Az elmúlt napon hatan haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, 785-re nőtt ezzel a halottak száma.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 744 beteg szorul kórházi kezelésre, harmincan közülük intenzív osztályon vannak.
A járvány kezdete óta 14 013 embert gyógyult meg. Az elmúlt 24 órában 4859 vírustesztet végeztek.
A minisztérium szerint a kórházakban szakemberhiány alakult ki, elsősorban az ápolóknál. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 1095-en kapták el a fertőzést.

November végéig rendkívüli járványhelyzet van érvényben

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet, március 13-tól május 14-ig rendkívüli állapot volt érvényben a járvány miatt. A most is hatályban lévő rendkívüli járványhelyzetet november végéig hosszabbította meg a kormány. Kötelező a maszk viselete a zárt nyilvános helyiségekben és a tömegközlekedési eszközökön, közösségi távolságtartásra kötelezik a polgárokat, és az orvosok a szabad ég alatti rendezvényeken is javasolják a védőmaszk használatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!