Mexikóban halt meg a koronavírus miatt a legtöbb egészségügyi dolgozó

pandemic virus health hospital Horizontal CORONAVIRUS COVID-19 DISEASE EPIDEMIC LATIN AMERICA PANDEMIE PROTECTIVE MASK PROTECTIVE CLOTHING PREVENTATIVE MEASURE MILITARY HOSPITAL MEDICAL STAFF SAFETY GLASSES PATIENT HAZMAT SUIT Health workers care for pati
Csak egyszer tesztelték az egészségügyi dolgozókat Mexikóban
Vágólapra másolva!
Mexikóban halt meg a koronavírus-járvány miatt eddig a legtöbb egészségügyi dolgozó - áll az Amnesty International szerdán közzétett jelentésében.
Vágólapra másolva!

A jogvédő szervezet adatai szerint Mexikóban 1320-an haltak meg bizonyítottan koronavírus miatt az egészségügyben dolgozók közül. A halállista második helyén az Egyesült Államok áll, ahol 1077 egészségügyi dolgozó vesztette életét. Harmadik az Egyesült Királyság 649, a negyedik pedig Brazília 634 áldozattal.

Csak egyszer tesztelték az egészségügyi dolgozókat Mexikóban Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Az országban csaknem százezer ápoló és orvos, továbbá egyéb kórházi dolgozó bizonyítottan fertőzött lett a ragály kezdete óta. 42 százalékuk nővér, 27 százalékuk orvos és 31 százalékuk kórházi karbantartó, takarító vagy műszaki alkalmazott. A százezres szám az összes mexikói fertőzött 17 százaléka, azaz minden hatodik fertőzött az egészségügyből került ki. A betegellátásban dolgozók közül sokan panaszkodnak arra, hogy nem kapnak megfelelő védőfelszerelést, viszont a mexikói kormány szerint minden kórházi dolgozó megfelelően ellátott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről