Több ezer elégedetlen egészségügyi dolgozó tüntetett Brüsszelben

Brüsszel, egészségügy, tüntetés
Thousands of people are listening the speeches while holding placards, during the Belgian health care staff demonstration, that has taken place in Brussels, Belgium on September 13th, 2020. (Photo by Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Mintegy 4000 egészségügyi dolgozó vonult utcára Brüsszelben, hogy az ágazat jobb finanszírozásáért tüntessenek.
Vágólapra másolva!

A tüntetők, a higiéniai előírásokat betartva, 400 fős csoportokba rendeződve vonultak fel a belga főváros központjában, és

az egészségügy elüzletiesedésének megszüntetését, valamint magasabb fizetést követeltek a kórházakban dolgozó ápoló személyzetnek.

A sajtó által megszólított résztvevők elmondták, hogy több tiszteletet várnak munkájuk iránt, továbbá arra szólították fel a kormányt, hogy tegye lehetővé a magas színvonalú betegellátás jobb finanszírozását.

Tüntetők Brüsszelben szeptember 13-án Forrás: NurPhoto via AFP/Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto/Romy Arroyo Fernandez

A rendezvényt szervező egészségügyi dolgozók csoportjának szóvivője azt nyilatkozta, hogy a koronavírus-járvány felfedte a belga egészségügyi rendszer sebezhetőségét: a munkaerő, a munkások védelmének, és vírus megfelelő tesztelésének hiányát.

A 11,5 millió lakosú Belgiumban, a járvány kezdete óta közel 93 ezer ember fertőződött meg, a COVID-19 áldozatainak száma közel 10 ezer fő. Az ország, világszinten a harmadik helyen áll a 100 ezer főre eső járvánnyal összefüggő halálesetek tekintetében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!