Ukrajna az elsők között kaphat a Covid elleni vakcinából

Ukrajna, koronavírus
Sztrij, 2020. október 8. Koronavírussal fertőzött beteg hőmérsékletét méri egy ápolónő a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én. Ukrajnában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, 2020. október 8-án először haladta meg az ötezret az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma. A halálos áldozatok száma 4690-re nőtt. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök biztos abban, hogy Ukrajna mihamarabb beszerezheti a koronavírus elleni vakcinát, amint azt előállítják. Ezt az államfő kedden a parlamentben tartott évértékelő beszédében mondta, hozzátéve, hogy erről Ukrajna európai partnereivel már megállapodott.
Vágólapra másolva!

Eközben a hivatalos adatok alapján keddre 5469 új esettel 309 107-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig az eddigi legmagasabb számú 113 újabb halálos áldozattal 5786-ra emelkedett.

Koronavírussal fertőzött beteg hőmérsékletét méri egy ápolónő a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Eddig 129 533-an gyógyultak meg, viszont már 173 788 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában.

50 ezer férőhely van a kórházakban Covid-betegeknek

Amint Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, a kormányzat akkor tervez ideiglenes kórházakat felállítani nem egészségügyi létesítményekben, ha a napi új fertőzöttszám 11-13 ezerre nő az országban, vagy ha valamely városban, illetve régióban hirtelen megugrik a betegek száma.

Hozzátette, hogy

50 ezer férőhelyet tudnak potenciálisan biztosítani Covid-betegek számára, és ebből több mint 15 ezer ágy már központosított oxigénellátóval is fel van szerelve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!