Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén a Visa RB japán pilótája, Cunoda Júki a falnak csapódott, melyet követően egészségügyi okokból pihenőre kötelezték. Ennek hatására az FIA a vasárnapi futam előtt módosítást hajtott végre a Hungaroringen az 5-ös kanyar kijáratánál.

A szombati időmérőn a Q3 hajrájában a Visa RB pilótája, Cunoda Júki szélesebben vette az 5-ös kanyart, a kereke így belelógott az idén elhelyezett műfüves részbe, melynek köszönhetően az autója megcsúszott és nagy erővel a falba csapódott. A japán versenyzőt a balesete után egészségügyi okokból pihenőre kötelezték, ugyanis Cunoda a Red Bull mérései szerint 50 G-s erővel csapódott be.

Cunoda Júki falnak csapódott az időmérőn
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 24 éves pilóta a televíziónak még nyilatkozott, de az időmérő utáni sajtótájékoztatón már nem jelent meg, helyette az orvosi központba vitték ellenőrzésre. "Jobban aggódtam az autóm, mint a testi épségem miatt. Nagyon nagy szégyen, csalódott vagyok. Remélem, az autó rendben lesz. Rosszul érzem magam a csapat miatt. A kör elég lehetett volna egy nagyon jó rajthelyezéshez" - mondta a japán pilóta, aki a 10. helyről indulhat vasárnap.

Cunoda balesete miatt a várakozásoknak megfelelően az FIA változtatást eszközölt a Hungaroringen. 

Niels Wittich F1-es versenyigazgató jelezte, hogy az 5-ös kanyar kijáratánál a műfüves szakasz utolsó négy méterét sóderágyra cserélték

- számolt be róla a formula.hu.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama 15 órakor rajtol a Hungaroringen. Az élről a McLaren két versenyzője, Lando Norris és Oscar Piastri indulhat, a Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen a harmadik pozíciót szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!