A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

A román környezetvédők pártja követeli Soros György kitiltását az országból

Soros György
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben a Szociáldemokrata Pártból (PSD) távozó ismert politikusokkal erősítő Román Ökologista Párt (PER) elnöke, Dănuţ Pop közleményben követelte Soros György kitiltását Romániából. A parlamenten kívüli formáció vezetője egyben azoknak a szervezeteknek az átvilágítását is sürgette, amelyek anyagi támogatást kaptak az amerikai milliárdostól – hívja rá fel a figyelmet a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Dănuţ Pop PER-elnök a követelését a Facebook-oldalán tette közzé. Azt írta, hogy

Soros György Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

Emlékeztetett rá:

az üzletemberből Izraelben sem kérnek, Donald Trump amerikai elnök pedig számos bizonyítékkal igazolta, hogy a milliárdos nemcsak kampányköltségek fedezésével, hanem az általa ellenőrzött „civil" szervezeteken keresztül is több tízmillió dolláros nagyságrendben támogatott politikusokat.

Arról is beszámolt, hogy miközben a Soros György által finanszírozott nem kormányzati szervezetek igyekeztek megakadályozni a ciános technológiával zajló verespataki aranybányászatot, az üzletember cége részvényeket vásárolt a kitermelésben érdekelt vállalatban.

– állítja Dănuţ Pop, a román környezetvédők vezetője.

Forrás: FACEBOOK

A PER-rel választási szövetségben lévő Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNȚCD) elnöke néhány nappal ezelőtt

Facebook-bejegyzésben foglalt állást Magyarország és Lengyelország mellett.

Aurelian Pavelescu, a korábban kormányzó, jelenleg parlamenten kívüli PNȚCD vezetője szerint

Az európai pénzek kiutalásának az úgynevezett jogállamisági feltételekhez való kötése egy olyan kiváltság rögzítését jelenti, amellyel

– fogalmazott Pavelescu.

Romániában december 6-án parlamenti választásokat tartanak. Vélhetően ezzel összefüggésben a PER- PNȚCD választási szövetség olyan közismert, többnyire a Szociáldemokrata Pártból (PSD) távozó politikusokkal erősít, akik nem értenek egyet a PSD jelenlegi irányításával.

A felmérések alapján a Klaus Iohannis államfőhöz közel álló jobboldali Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetésével alakulhat kormányzati koalíció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!