Több tízezren tüntettek Lipcsében a járvány miatt elrendelt újabb szigorítások ellen

lipcse tüntetés
A koronavírus-járvány miatt elrendelt újabb szigorítások ellen tüntetnek Lipcsében 2020. november 7-én. Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint november 30-ig legfeljebb két háztartás tagjai és maximum tíz ember tartózkodhat együtt. Csaknem teljesen leállítják az idegenforgalmat és a vendéglátást, valamint felfüggesztik a szabadidő közös eltöltésére szakosodott egyéb intézmények és vállalkozások tevékenységét is. MTI/EPA/Filip Singer
Vágólapra másolva!
Több mint 20 000 ember tüntetett szombaton a kelet-németországi Lipcsében a kormány által bevezetett újabb korlátozások ellen. A városvezetés bírósági úton szerette volna betiltani a demonstrációt, de az elutasította a kérelmüket - számolt be az AP amerikai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A német rendőrség szerint a szász szövetségi tartomány legnagyobb városának vezetése előzőleg 5000 fős demonstrációt engedélyezett az Augustusplatz téren, és feltételként szabta, hogy mindenki tartsa be a 1,5 méteres távolságot. Mivel a szervezők előre jelezték, hogy legalább 16 000 résztvevőre számítanak, a városvezetés arra kérte őket, hogy a belvároson kívül egy nagyobb téren demonstráljanak, de ezt a szervezők visszautasították.

Szombat délután a helyi rendőrség szerint már több mint 20 ezer ember gyűlt össze Lipcse központjában, és helyi beszámolók szerint sokan még maszkot sem voltak hajlandóak viselni.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt újabb szigorítások ellen tüntetnek Lipcsében 2020. november 7-én Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

Az emberek az után vonultak az utcára, hogy a német szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint november 30-ig legfeljebb két háztartás tagjai, és maximum tíz ember tartózkodhat együtt. Csaknem teljesen leállították az idegenforgalmat és a vendéglátást, valamint felfüggesztették a szabadidő közös eltöltésére szakosodott egyéb intézmények és vállalkozások tevékenységét is.

- mondta Matthias Hasberg városi szóvivő, aki azt is elmondta, hogy azt sem értik, hogy a fellebbviteli bíróság miért utasította el a kérelmüket, ugyanis semmilyen hivatalos indoklást nem kaptak a törvényszéktől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről