A fehérorosz ellenzék nem akar szakítani Moszkvával

Kolesnyikova, Maria ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél Foglalkozás kampányfőnök nyilatkozik sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Viktar Babarika kampányfőnöke
Minszk, 2020. augusztus 11. Marija Kolesznyikova, Viktar Babarika ellenzéki politikus kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart Minszkben 2020. augusztus 11-én. MTI/EPA/Tatjana Zenkovics
Vágólapra másolva!
A fehérorosz ellenzék nem akar szakítani Moszkvával - hangsúlyozta Marija Kolesznyikova, a Litvániába menekült ellenzéki elnökjelölt, Szvjatlana Cihanouszkaja egyik harcostársa kedden.
Vágólapra másolva!

- írta Marija Kolesznyikova Alekszej Venegyiktovnak, az Eho Moszkvi nevű orosz kormánykritikus rádióadó főszerkesztőjének. A fehérorosz ellenzék azon a véleményen van, hogy a két ország közötti összes egyezményt be kell tartani.

Kolesznyikova rámutatott, hogy rendszeres a feszültség és a konfliktus Minszk és Moszkva között.
Ez egyértelműen megmutatja, hogy a hivatalban lévő fehérorosz elnök nincs abban a helyzetben, hogy megbirkózzon a feladattal - írta a politikus Venegyiktovnak, aki a Telegramon megosztotta a szöveget.

Marija Kolesznyikova Forrás: MTI/EPA/Tatjana Zenkovics

Fehéroroszországban egy hete folyamatosak a tüntetések.

Vasárnap az ország posztszovjet történetének legjelentősebb tiltakozása zajlott,

amelyen egyes becslések szerint 200 ezren vettek részt.

A tüntetők szerint Aljakszandr Lukasenka elnök elcsalta az augusztus 9-én tartott elnökválasztást, amelyen a hivatalos adatok szerint a voksok 80,1 százalékát kapta. Az elégedetlenség egyre szélesebb rétegeket ér el: rendőrök, az állami szféra alkalmazottjai és az ország szlovákiai nagykövete is kiállt a változást követelők mellett.

Lukasenka egy vasárnapi gyűlésen jelezte: nem hajlandó külföldi parancsra új választást kiírni, de kész azonnali reformokra, ha valóban ez az, amit az emberek várnak tőle. Az elnök tagadta, hogy csalással szerezte meg hatodik mandátumát, és az ellenzékre hárította a felelősséget az erőszak elharapózásáért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről