Újra járványhelyzetet hirdettek ki Szlovéniában

Slovenia imposes travel restrictions as cases surge 2020,Covid-19,Ljubljana,Measures,October,Slovenia,travel restric
Egyelőre nem terveznek újabb szigorításokat
Vágólapra másolva!
A szlovén kormány hétfőtől újra járványhelyzetet hirdetett ki az egész országra vonatkozóan, amire a járványadatok romlása miatt számítani lehetett.
Vágólapra másolva!

Ezzel automatikusan aktiválódott az úgynevezett nemzeti védelmi és mentési terv, ami azt jelenti, hogy az állam állja a polgári védelemnek és a katasztrófavédelemnek a járványügyi intézkedések révén felmerülő költségeit. A járványügyi intézkedéseket azonban nem szigorítják tovább. Viszont arra kérnek minden dolgozót, hogy aki teheti, önkéntes alapon távmunkában dolgozzon.

Egyelőre nem terveznek újabb szigorításokat Forrás: AFP/2020 Anadolu Agency/Ales Beno

Szlovéniában minden ötödik koronavírusteszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest. Aznap 726-tal, 15 142-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken rekordszámú, 898 esetről számoltak be. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 191-re nőtt.

Az egészségügyi ellátórendszer túlterheltsége miatt a járványügyi szakemberek szombattól nem kutatják fel, hogy a fertőzöttek kivel érintkeztek, az illetőknek maguknak kell fertőzöttségüket tudomásukra juttatniuk azoknak, akikkel találkoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!