A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Újra egyre több fertőzöttje és halálos áldozata van a járványnak Csehországban

Prága, 2021. január 12. Sirályokat etet egy nő lakása ablakában a prágai Károly híd közelében 2021. január 12-én. Csehországban október elején lépett életbe a január 22-ig elrendelt újabb szükségállapot a koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt. Az elmúlt napban 9294 új fertőzöttet, közel a kétszeresét regisztrálták az előző nap nyilvántartásba vett 5011 esetnek. MTI/EPA/Martin Divisek
Vágólapra másolva!
Csehországban újra nő a koronavírussal újonnan regisztrált fertőzöttek és a halálesetek száma, ugyanakkor mérsékelten csökken a kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma.
Vágólapra másolva!

Csehországban az egészségügyi minisztérium pénteki adatai alapján a koronavírus szövődményeiben a járvány március eleji kirobbanása óta 16 072 személy halt meg.

Csütörtökön a laboratóriumi tesztek 7937 új fertőzöttet regisztráltak, ami négyszázzal több, mint egy hete. Korábban mintegy két hétig ezek a számok mérsékelten csökkentek.

A százezer lakosra eső új fertőzések és elhalálozások statisztikájában jelenleg Csehország a harmadik helyen áll az Európai Unióban

- jegyezte meg a tárca sajtóirodája.

A másik oldalon mérsékelten javult a kulcsfontosságúnak minősített mutató, csökken a kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma. Csütörtök este a kórházakban 5856 személyt kezeltek, közülük 970 állapotát minősítették súlyosnak az orvosok. Korábban ezek a számok hatezer, illetve ezer felett voltak. Jan Blatny egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján ismételten megerősítette: az óvintézkedések esetleges csökkenése csak akkor képzelhető el, ha a kórházban kezeltek száma 3000 alá esik.

Sirályokat etet egy nő lakása ablakában a prágai Károly híd közelében 2021. január 12-én Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Az öt sávra osztott százpontos hivatalos táblázaton a helyzet 68 pontos, azaz a negyedik kockázati sávnak felel meg. Az érvényes óvintézkedések azonban továbbra is a legmagasabb, ötödik sávnak felelnek meg, és csütörtökön a rendkívüli kormányülésen ezeket még tovább szigorították.

A minisztérium szerint csütörtökön Csehországban 24 600 PCR-tesztet és 23 600 antigéntesztet végeztek el, amelyek 29,4 százaléka lett pozitív. Ezen a héten ez a legalacsonyabb arány.

Csehországban eddig mintegy 251 ezer embert oltottak be a koronavírus elleni vakcinával,

közülük 28 ezren már a második adagot is megkapták. A vakcinaszállítás ütemének lassulása miatt azonban az oltási folyamat lassabb a tervezettnél.

A járvány terjedési mutatója csütörtökön 0,99 volt, és egész héten mérsékelten emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!