Egy brit kórház szülészetén megszüntették többek között az anya, az apa és az anyatej szavakat

Amit a szülésről és a gyermekágyas időszakról eddig nem tudtál
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság egyik kórházi intézménye nemi szempontból semleges nyelvet alkalmaz a szülészeten az „egészségügyi egyenlőtlenség" leküzdésére. Nagy-Britanniában olyan döbbenetes kifejezésekkel kell megbarátkozni, mint az „emberi tej", „társszülő", vagy éppen „mellkasra helyezés", írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A genderőrület nem csak az Egyesült Államokban hódít, hiszen Nagy-Britanniát is elérte. A szigetország egyik kórháza elkezdett nemi szempontból semleges nyelvet használni az egészségügyi egyenlőtlenség leküzdése érdekében.

A Brightoni és a Sussexi Egyetemi Kórházakban hétfőn tájékoztatták arról a szülészeti osztályon dolgozókat, hogy alkalmazni kezdik az első brit nyelvi irányelvet, ezzel támogatva a transz- és bináris szüléssel foglalkozó embereket.

Mindez azt jelenti, hogy az orvosok, ápolónők és szülésznők már csak "szülő szülőkre" hivatkozhatnak, nem pedig anyákra.

Szintén megszüntetik az anyatej szó használatát, helyette az emberi tej kifejezést fogják alkalmazni. Emellett az apa szót is el kell felejteni, ezt a társszülő vagy a második biológiai szülő helyettesíti majd. A kórház szerint a szoptatás is helyettesíthető a "mellkasra helyezéssel".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!