Ezt biztosan nem tudta a repülőgépek belsejéről

Vágólapra másolva!
Rengeteg olyan dolog van a repülőgépeken, amik miatt az emberek elgondolkodhatnak azon, hogy pontosan mire is szolgálnak - például a függönyelválasztók, amelyeket a légiutas-kísérők közvetlenül a felszállás előtt húznak be. Elmondjuk, mire használják.
Vágólapra másolva!

Az elválasztó függönyket a magánélet védelmére és a különböző osztályok - például a turista-, az üzleti vagy az első osztály - elkülönítésére tervezték, melyek segítenek megteremteni az exkluzivitás érzését a prémium kategóriás kabinokban utazók számára.

 - mondta Maddi Bourgerie, az RVshare utazási szakértője. Egy TikTok-on megosztott videóban ezen viccelődtek.

Bárcsak tudnám, mi történik az első osztályon

- olvasható a videón. Ezután a nő arcáról a videó egy szokatlanul kicsi elválasztó függönyre vált, amely az első osztályt hivatott elválasztani a gép többi részétől. A kis függöny magyarázata, hogy a gép így felel meg az új biztonsági előírásoknak. Az 50-es években vezették be a különböző kategóriákat, például az első osztályt és a turistaosztályt. A kabinok elválasztásának és a magánélet megteremtésének egyik módja a függönyök voltak- magyarázta Katy Nastro, a Going utazási szakértője. A megváltozott szabályok és biztonsági követelmények ezt ma már nem teszik lehetővé. 

A 9/11-es terrortámadások után minden megváltozott - beleértve a függönyöket is 

- írja a NY Post.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy vészhelyzet volt Ferihegyen, kényszerleszállást hajtott végre egy irányíthatatlan repülő. 

Arról is írtunk, hogy október közepén budapesten landolt a repülő, amin meghalt egy utas.

Júliusban is volt egy hasonló eset, akkor a British Airways egyik Londonból Hongkongba tartó járata hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen. A gép egy utas rosszulléte miatt szakította meg útját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!