A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Spanyolország a vakcina útlevéltől várja a turizmus újraindulását

Barcelona, 2020. június 9. Napfürdőzők a barcelonai Nova Icaria tengerparti strandon 2020. június 9-én. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat fokozatosan oldják fel Spanyolországban. MTI/EPA-EFE/Marta Pérez
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány a turisztikai szektorra és a vendéglátóiparra mérte a legnagyobb csapást, Spanyolországban pedig abban reménykednek, hogy a nyári szezont meg lehet menteni a vakcina útlevél bevezetésével.
Vágólapra másolva!

A vakcina útlevelet az előzetes egyeztetések szerint azok kapnák, akik be lettek oltva a koronavírus ellen. Spanyolország számára turizmus szempontjából a britek a legjelentősebbek és jelenleg ők állnak a legjobban Európában az oltások tekintetében. Jó esély mutatkozik arra is, hogy nyárra már a brit állampolgárok többsége megkapja a védőoltást.

Spanyolország éppen ezért szeretne egy olyan dokumentumot, amivel az oltottak szabadon utazhatnak külföldre.

A spanyol turisztikai ügynökség a Reutersnek elmondta, hogy támogatják a vakcina útlevél ötletét, viszont nem szeretnék, ha csak ezen múlna az, hogy ki utazhat külföldre és kinek kell otthon maradnia. Szerintük a megfelelő egészségügyi intézkedésekkel - mint a maszkviselés, a távolságtartás és az utazás előtti tesztelés - újra lehet indítani a turizmust.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA-EFE/Marta Pérez

Nagy-Britanniában is szó esett már oltást igazoló dokumentumról, ott azonban a hétköznapi életben is használnak azt, például az éttermekben, üzletekben és különböző rendezvényeken is. Dominic Saab külügyminiszter is megerősítette, hogy történt ilyen javaslat, azonban még további megbeszélésekre van szükség.

A Reuters azt is megtudta, hogy Spanyolország - Horvátországhoz hasonlóan - nem fogja kötelező karanténra felszólítani a külföldről érkezőket

annak reményében, hogy a turizmus nyáron az előző évhez hasonlóan újra tudjon indulni, és minél kevesebb akadály legyen a turisták előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!