Október óta nem regisztráltak ilyen sok új fertőzöttet Indiában

Bangalor, 2021. március 21. Védőmaszkot viselő muzulmán család tagjai a dél-indiai Bangalorban 2021. március 20-án. Indiában 40 953 esettel rekordot döntött a koronavírussal fertőzöttek napi száma. A járvány kezdete óta mintegy 11,6 millióan betegedtek meg. MTI/EPA/Dzsagadis Nv
Vágólapra másolva!
Öthavi rekordot ért el az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Indiában hétfőn. Az Egyesült Államok és Brazília után a koronavírus-járvány Indiát sújtja leginkább.
Vágólapra másolva!

Indiában a járvány második hullámában a vírus az ország leggazdagabb államának számító Maharásztrában terjed leggyorsabban.

Az egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy az előző 24 órában 68 020 új esetet jelentettek a hatóságok. A szerint ennél magasabb számot utoljára október 11-én regisztráltak.

Védőmaszkot viselő muzulmán család tagjai a dél-indiai Bangalorban 2021. március 20-án Forrás: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

A Mumbait is magában foglaló

Maharásztrából rekordszámú esetről, 40 414-ről érkezett jelentés, ezért szigorú lezárások jöhetnek.

Az utóbbi három napban 60 ezer fölött volt az újonnan azonosított fertőzöttek száma Indiában, ez kiugró érték a megelőző hetek adataihoz képest, de még messze van a szeptemberi 90 ezer körüli csúcsoktól.

Az országban a járvány kezdete óta mintegy 12 millió fertőzöttet regisztráltak, az Egyesült Államok és Brazília után a legtöbbet.

Szakértők szerint ráadásul a valós szám meghaladhatja a 300 milliót, miután rendkívül keveset tesztelnek. A halálos áldozatok napi száma hétfőn 219 volt, ezzel 161 843-re nőtt Indiában a járvány halálos áldozatainak hivatalos száma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!