A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több mint ötmillióan már mindkét oltást megkapták Izraelben

izrael koronavírus oltás
Ultraortodox zsidó fiú megkapja a koronavírus elleni vakcinát az Ichilov Egészségügyi Központban a Tel-Avivtól keletre fekvő Bnei Brakban 2021. február 11-én.
Vágólapra másolva!
Meghaladta a koronavírus ellen mindkét dózis vakcinával beoltottak száma az ötmilliót Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.
Vágólapra másolva!

Az oltási zöld igazolványra 4,9 millióan jogosultak a több mint 9,3 milliós Izraelben, vagyis már legalább két hét eltelt a második dózis beadása óta.

Ultraortodox zsidó fiú megkapja a koronavírus elleni vakcinát az Ichilov Egészségügyi Központban a Tel-Avivtól keletre fekvő Bnei Brakban február 11-én Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

– mondta Juli Edelstein egészségügyi miniszter pénteki, békés szombatot kívánó üzenetében.

A teszteknek csak 0,4 százaléka volt pozitív

A járvány visszaszorításában Izraelben nem hagyatkoznak kizárólag az oltásokra, az alacsony esetszám ellenére is

rendszeresen napi több tízezer tesztet végeznek,

és az új vírushordozók együttműködésétől függően a lehető legalaposabb kontaktvizsgálattal megpróbálják kiszűrni a további lehetséges fertőzéseket is a járvány felszámolása érdekében.

A nagyfokú átoltottság után a csütörtökön elvégzett 35 027 teszt során mindössze 129 vírushordozót azonosítottak, vagyis a teszteknek csak 0,4 százaléka volt pozitív.

Izraelben pénteken az egészségügy minisztérium nem tartott nyilván erősen fertőzött "piros" és közepesen fertőzött "narancssárga" települést, csak 4 helyet soroltak a kevéssé fertőzött "sárga" kategóriába, és a fennmaradó 276 falu és város "zöld" színt kapott, vagyis egyáltalán nem vagy elhanyagolható mértékben élnek ott koronavírus fertőzöttek.

97 ember van lélegeztetőgépen

Csütörtökön senki sem halt meg koronavírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben az egészségügyi minisztérium honlapja szerint, amire legutóbb tavaly június 15-én volt példa. Már csak 257 beteget ápolnak kórházakban, és sorra zárják be a Covid-19-osztályokat. Jelenleg 160 súlyos esetet tartanak nyilván, és 97-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Izraelben a december végén kezdődött oltási kampányban eddig 5 374 276 embert legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával, ez az ország lakosságának 57,79 százalékát jelenti.

A harmadik járványhullám mostani, leszálló szakaszában

1897 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium,

a pandémia megjelenése óta 837 870 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6346-an haltak meg Izraelben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!