A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A francia kormány már az oltást kötelezővé tévő törvényjavaslaton dolgozik

FRANCE - COVID19 VACCINATION CENTER IN LYON Astra Zeneca Auvergne Rhone Alpes Biontech Coronavirus Covid Covid19 France Gerland HCL Health Infirmieres Lyon Nurses Palais Des Sports Pfizer Sante Sars Cov2 Vaccination Vaccines Vaccins Virus Covid19 Coronavi
Covid19 Coronavirus Vaccination Center in Lyon, France, February 10, 2021. Photography by Nicolas Liponne / Hans Lucas. Centre de vaccination contre le coronavirus Covid19 a Lyon, France, le 10 fevrier 2021. Photographie de Nicolas Liponne / Hans Lucas.NO USE FRANCE
Vágólapra másolva!
Néhány nappal azután, hogy a francia médiában megjelentek az első híresztelések a francia kormány szándékáról, a francia miniszterelnök, Jean Castex hivatalosan is megerősítette, hogy a francia államvezetés valóban egy olyan törvényjavaslaton dolgozik, amely kötelezővé tenné az oltást a franciaországi egészségügyi dolgozók számára.
Vágólapra másolva!

Az oltási kötelezettség különösen akkor lépne érvénybe, ha Franciaországban szeptemberig nem tudják beoltani a lakosság 80 százalékát, amely a franciák nyájimmunitását eredményezné.

A francia miniszterelnök arra is kitért, hogy a törvényjavaslat parlamenti vitájában azt a kérdést is megvizsgálják majd, hogy a kötelező oltást kiterjesszék-e más szakmai és társadalmi csoportokra is.

Oltóközpont Lyon városában Forrás: Nicolas Liponne / Hans Lucas via/Nicolas Liponne / Hans Lucas/Nicolas Liponne

Szintén egyeztetés tárgya lesz, hogy kibővítsék-e azoknak a szolgáltatásoknak a körét, amelyet csak oltási igazolvánnyal lehet igénybe venni. Ez a lépés ugyanis még több franciát sarkallna az oltás felvételére. A korábban oly sok heves vitát kiváltott kötelező izoláció is újra napirendre kerülhet a francia parlamentben.

A francia kormány a Delta variáns drasztikus terjedésétől és drámai következményeitől tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!