A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Afgán tolmács könyörög a hibát hibára halmozó Joe Bidennek: senkit ne hagyjatok hátra, megtalálják, és megölik őket

Afganisztán, afgán konfliktus, tálib, tálibok, tálib hatalomátvétel, tálibok afganisztáni hatalomátvétele, robbantás, két robbantásos merénylet, 2021.08.27.
Taliban fighters wait for their meals to be served as they lunch at a restaurant in Kabul on August 26, 2021 after Taliban's military takeover following the US troop withdrawal. (Photo by WAKIL KOHSAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Senkit ne hagyjatok hátra, mert megtalálják, és megölik őket - drámai hangvételű nyilatkozatot adott a Fox Newsnak egy afgán tolmács, aki várandós feleségének történetének segítségével mutatta be, milyen állapotok uralkodnak a tálibok ellenőrzése alatt álló Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

Az amerikai televíziós csatorna műsorában megszólítottak egy névtelenséget kérő afgán tolmácsot.

Az adás során a könnyeivel küszködő, elcsukló hangon nyilatkozó férfi elmesélte, hogy várandós felesége Kabulban elkeveredett tőle, és csak hosszas procedúrát követően sikerült biztonságba kerülnie. Sok ezer afgánhoz hasonlóan, ő is a kabuli repteret vette célba, ahol körülbelül 12 órán át várakozott, és ez idő alatt nem tudott egyetlen egy illetékessel sem beszélni. Annak ellenére, hogy minden szükséges papír és dokumentum a birtokában volt.

A hosszas várakozást követően sikerült közel menni a kapuhoz, ahol vegül egy őr kisegítette a tömegből.

Az afgán tolmácsnak markáns véleménye van az Afganisztánban kialakult helyzetről, és Joe Biden adminisztrációjának tevékenységéről.

- üzente az amerikai elnöknek, és vezetésnek.

Joe Biden hirtelen és szervezetlen csapatkivonásai miatt napok alatt átvették az irányítást a tálibok Afganisztánban, akiknek Biden kormánya kiadta a saját szövetségeseit. Egyre többen látják úgy, hogy a rendszeresen furcsán viselkedő Biden szellemi állapotával komoly problémák lehetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!