Az esőnek köszönhetően sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban

Görögország erdőtűz
Ellinika, 2021. augusztus 9. Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a görögországi Évia-szigeten fekvő Ellinika közelében 2021. augusztus 9-én. A második legnagyobb görög szigeten, Évián még a mai napon is megállíthatatlannak tűnően terjedt az erdőtűz, és több száz embert kellett kimenekíteni otthonából, míg a hatóságok szerint az ország más részein talán már sikerül megállítani a tüzeket. MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz
Vágólapra másolva!
Sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban köszönhetően az esőnek és a hőmérséklet csökkenésének - tudatta a görög tűzoltóság szóvivőjének pénteken.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki a szóvivő az AFP hírügynökségnek.

Évia-szigeten fekvő Ellinika, 2021. augusztus 9. Forrás: MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz

A tűzoltók - külföldi kollégáikkal együtt - azonban készenlétben maradnak arra az esetre, ha például Évia szigetén - ahol a legsúlyosabb tűzvész tombolt -, vagy a peloponnészoszi Árkádia régióban újra fellángolna valamelyik kisebb tűz.

Ugyanis a hétvégére erős szél várható, ami gyorsan újra felszíthatja a lángokat.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a görögországi Évia-szigeten fekvő Ellinika közelében 2021. augusztus 9-én. Forrás: MTI/AP/Pétrosz Karadjiasz

Az európai erdőtűz-információs rendszer (EFFIS) csütörtökön közzétett adatai szerint

több mint 100 ezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt.

Évián megsemmisült több száz ház, de komoly károk vannak Árkádiában és Athén környékén is. Három ember vesztette életét az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!