A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az amerikai tanár a szivárványos zászlóra akarta felesketni diákjait

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Progress pride flag (new design of rainbow flag) waving in the air with blue clear sky, Celebration of gay pride, The symbol of lesbian, gay, bisexual and transgender, LGBTQ community in Netherlands.
Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai iskola vizsgálatot rendelt el Kristin Pitzen angoltanár ellen, miután az egyik óráján a TikTok nevű közösségi oldalra felkerült videó alapján arra akarta rávenni a diákjait, hogy az amerikai zászló helyett a szivárványos LMBTQ-zászlóra esküdjenek fel.
Vágólapra másolva!

Pitzen saját TikTok-fiókjára töltötte fel a botrányos videót, amelyet azóta a sorozatos kritikák miatt már letörölt. Az Egyesült Államokban tradíció, hogy a diákok felesküdnek az amerikai zászlóra, Pitzen viszont azt már korábban eltávolította az osztályteremből.

A tanárnő kiemelte azt is, hogy nem igazán érdekli, ha a diákok állnak vagy ülnek az eskütétel alatt, az sem zavarja, ha egyáltalán nem mondják el az ilyenkor szokásos szöveget.

Pitzen kijelentette, hogy azért távolította el az amerikai zászlót az osztályteremből, mert nyugtalanul érezte magát tőle. A diákjai az eskütétel előtt megjegyezték, hogy meglehetősen furcsa a folyamat, ha nincsen zászló, amelyre felesküdnének. A tanárnő erre válaszul azt mondta, hogy van másik zászló a termemben, amelyet használhatnak, méghozzá a szivárványos zászló.

Az elképesztő videót követően a tanárt számos támadás érte a közösségi médiában. A kommentelők egy részét az zavarta, hogy fiatal gyerekeknek hirdeti az LMBTQ-propagandát az iskolában, mások pedig azon háborodtak fel, ahogyan Pitzen az amerikai zászlóval kapcsolatban nyilatkozott.

Az esettel kapcsolatban Richard Grenell, az amerikai titkosszolgálat korábbi igazgatója is megszólalt, aki szerint elképesztő, hogy Pitzen gyerekeket taníthat. Az eseményeknek helyet adó iskola, a Newport-Mesa Unified School District közleményt adott ki, amelyben elmondták, hogy már vizsgálják az esetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!