Évekig eltarthat a helyreállítás Németországban az áradás után

Bad Münstereifel, 2021. július 19.
Az árvíz sújtotta észak-rajna-vesztfáliai Bad Münstereifel település központja 2021. július 18-án. A Németország északnyugati tartományait sújtó áradásoknak legalább 157 áldozata van.
MTI/AP/DPA/Oliver Berg
Bad Münstereifel, 2021. július 19. Az árvíz sújtotta észak-rajna-vesztfáliai Bad Münstereifel település központja 2021. július 18-án. A Németország északnyugati tartományait sújtó áradásoknak legalább 157 áldozata van. MTI/AP/DPA/Oliver Berg
Vágólapra másolva!
Már elkezdték a romok eltakarítását az ráadás után Németországban. A kár már most több milliárd euró, sokan mindenüket elvesztették.
Vágólapra másolva!

Több méternyi hordalékot, épületmaradványokat hagyott maga után a brutális áradás Németországban - derül ki a Tények riportjából. Ahol visszahúzódott a víz, ott a helyiek már elkezdték a romok eltakarítását,

sokan azonban mindenüket elvesztették.

– Mindent előről kell kezdenünk, sokan vannak, akik inkább feladják és azt mondják, nem csinálják tovább – mondta a riportban egy étteremtulajdonos, aki azonban azt is hozzátette: ők végig küzdötték a járvány időszakot, most sem fogják feladni.

A helyreállítás évekig is eltarthat az emberek szerint, de van, aki már nem is szeretné újraépíteni a vállalkozását, sőt az otthonát se.

A kár már most több milliárd euró.

A katasztrófának már több mint 160 halálos áldozata van, de a törmelékek eltakarításával ez a szám a még emelkedhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!