Megütötték Macron francia elnököt - mutatjuk a drámai videót

Vágólapra másolva!
Óriási pofont kapott Emmanuel Macron a franciaországi körútján, erről a Le Figaro számolt be. Két férfi akciójáról van szó, Damien T. és Arthur C. Utóbbi a BFM hírtelevízió szerint mellette állt, együtt voltak, és megakadályozta, hogy a tömegből valaki esetleg ellökje a verekedésre készülő barátját. Mindkettejüket letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Az elnök a Valence városához közeli Tain-l'Hermitage-ban található iskolát látogatta meg.

A Le Figaro által is közölt felvételen látszik, hogy egy férfi teljes erővel felpofozza az elnököt.

A verekedő férfi egyébként harci sportokat űz, kifejezetten erős emberről van szó. Ő és a barátja is a sárgamellényesek közé tartozik. Ők azok a külvárosi, lecsúszott emberek, akiket Macron elnök ultraliberális intézkedései a leginkább sújtottak. Mindez nem mentség, természetesen ilyen erőszakra semmiféle elkeseredés nem jogosít fel senkit.

A két férfi egyébként büntetlen előéletű, és mindketten 29 évesek. Feltehetően egy közeli, nem engedélyezett tüntetésről keveredtek oda, ugyanis két tucat tüntetőt az elnöki látogatástól nem messze feloszlattak. Macron közelébe egyébként csak úgy juthatott bárki, hogy előtte megmotozták.

A két férfi azt üvöltötte a francia közszolgálati rádió szerint, hogy "Le a Macróniával!". A francia politikai élet vezetői - jobb- és baloldalon egyaránt - értelemszerűen elítélték a támadást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!