Látványos térképen mutatjuk az orosz-ukrán háború fejleményeit

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev, tank, kilőtt, megsemmisült, találat, roncs
This handout picture taken and released by the Press service of the Ukrainian Ground Forces on March 20, 2022, shows a charred Russian tank, amid Russia's invasion of Ukraine, on the front line in the Kyiv region. (Photo by Press service of the Ukrainian Ground Forces / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Press service of the Ukrainian Ground Forces" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az orosz erők továbbra is lassan, de folyamatosan haladnak előre Mariupolban, március 24-én behatoltak a városközpontba, de az ország más részein kevés támadó műveletet hajtottak végre. A Kijevtől északnyugatra az elmúlt napokban végrehajtott ukrán ellentámadások továbbra is enyhítik a városra nehezedő nyomást.  Az ukrán erők a várostól északkeletre és Harkov környékén korlátozott orosz támadásokat vertek vissza. 
Vágólapra másolva!

Az orosz erők március 24-én behatoltak Mariupol központjába, és folytatták a területszerzést a város egész területén. A helyi ukrán hatóságok elhagyták a várost, hogy jobban koordinálják a regionális műveleteket a romló helyzet közepette - írja az Institute for the Study of War.

Az orosz erők továbbra is lassan, de folyamatosan haladnak előre Forrás: ISW

Az ukrán erők sikeres támadást hajtottak végre a megszállt Berdjanszk kikötőjében kikötött orosz hajók ellen, valószínűleg elsüllyesztve egy partraszálló hajót, és megrongálva vagy elsüllyesztve egy másikat.

Az, hogy Ukrajna bizonyítottan képes volt komoly károkat okozni Berdjanszkban, megzavarhatja az orosz erőket abban, hogy újból megpróbálják megerősíteni a Mariupolban és a Herszon környéki hadműveleteket a tengeren keresztül. Az ukrán erők a Kijevtől északnyugatra folytatódó ellentámadások során nem foglaltak vissza területeket, de az orosz csapatokat védekezésre kényszerítették.

Az ukrán erők visszaverték az oroszok újabb kísérleteit, hogy északkeletről Brovary felé nyomuljanak, és befejezzék Csernyihiv bekerítését. Az orosz erők továbbra is lövik Harkovot, és csapást mértek egy humanitárius segélyszállítmányt szállító pontra, hatan meghaltak és 15-en megsebesültek.

Az orosz erők az elmúlt 24 órában több kisebb előrenyomulást hajtottak végre Donyeck és Luhanszk megyében.

Alább pedig az interaktív térképen követhető az orosz-ukrán háború eddigi alakulása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!