Putyin egyre bizalmatlanabb, elkezdődött a leszámolás az orosz titkosszolgálaton belül

Vlagyimir Putyin portré
Russian President Vladimir Putin meets with Governor of Russia's Yamalo-Nenets Autonomous Region Dmitry Artyukhov at the Kremlin in Moscow on March 21, 2022. (Photo by Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP)
Vágólapra másolva!
Nemrég több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy az orosz titkosszolgálat fellázadt az orosz elnök, Vlagyimir Putyin ellen, akinek állítólag már a helyettesét is megtalálták. Most az FSB (korábban KGB) két kémje is házi őrizetbe került, írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Sergej Beszeda vezérezredes és helyettese nemrég házi őrizetbe került. A két FBS-es ügynök feladata korábban az orosz invázió előkészületeihez kapcsolódó hírszerzési feladatok voltak Ukrajna területén.

Állítólag Moszkva a hibásokat keresi azért, mert téves információk érkeztek Ukrajnáról a közhangulattal kapcsolatban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: AFP/Mikhail Klimentyev

Egyrészt az oroszok arra számítottak a jelentések szerint, hogy az ukránok felszabadítóként várják majd őket és emiatt gyors és könnyű győzelmet tudnak elérni az országban.

Másrészt felmerült annak a gyanúja is, hogy az FSB megbízott emberei a pénz egy részét ellopták - írja a Fox News.

Andrej Szoldatov, a Center for European Policy Analysis szakértője szerint lehetséges, hogy az ukrán hírszerzési feladatokkal megbízott egység

nem is küldött kémeket Ukrajnába,

hiszen már fordultak elő olyan esetek, hogy papíron kémeket küldtek az országba, de valójában zsebre rakták a pénzt. Percről percre közvetítésünket a háborúról itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!