Megszólalt Vlagyimir Putyin

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Oroszország, Moszkva, Vlagyimir Putyin orosz elnök
Moszkva, 2022. március 1. Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat Alekszander Beglov szentpétervári kormányzóval (a képen nem látható) a moszkvai Kremlben 2022. március 1-jén. Putyin február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij
Vágólapra másolva!
Oroszországnak nincsenek barátságtalan szándékai a környező országokkal szemben, minden cselekedete kizárólag az ellene irányuló barátságtalan intézkedésekre adott válasz - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy online rendezvényen.
Vágólapra másolva!

- mondta Putyin.

- tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Arra biztatta a szomszédos országokat, hogy

Leszögezte, hogy Oroszország a külföldi partnerek kivonulása után, amely "okoz némi kárt", ha megkésve is, de

végre fogja hajtani a közösnek indult projekteket, teljesíti a kitűzött feladatokat, és megszerzi az ehhez szükséges kompetenciákat, ahogy egyebek között a légi közlekedésben tette.

Az elnök, aki a kalinyingrádi exklávé és az orosz anyaország között közlekedő Marsall Rokosszovszkij tengerjáró komp zászlófelvonásán beszélt, azt mondta, hogy

Oroszország tovább fog dolgozni a logisztikai függetlenség elérésén.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Telegram-csatornáján azt állította, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elhagyta országát, és Lengyelországban tartózkodik. Vologyin szerint ezért van az, hogy az ukrán parlament képviselői eredménytelenül próbálnak találkozni vele.

Forrás: AFP/Aris Messinis

Valentina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke szerint a nyugati országok "a méretét, agresszivitásának fokát és a gyűlölet koncentráltságát tekintve példátlan információs háborút" indítottak Oroszország ellen. Matvijenko szerint ebben a háborúban "minden egyes támadást előre kidolgoztak, előkészítettek és technikailag biztosítottak".

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője délután arra figyelmeztetett, hogy "ukrán nacionalisták" Harkovban provokációra készülnek a nyugati média bevonásával. Mint mondta,

több rakéta-sorozatvetőt helyeztek el a város Kijevi kerületében, a Zsiljardi utcai házak között, és a helyi lakosoknak, köztük a gyerekeknek is megtiltották otthonuk elhagyását.

A tábornok szerint az "ukrán nacionalisták" arra készülnek, hogy tüzet nyissanak a városon kívül állomásozó orosz egységekre, választ kiprovokálva tőlük. Mint mondta, a válaszcsapásról videofelvételeket készülnek nyugati újságíróknak továbbítani. Beszámolója szerint az orosz hadsereg segíti az elfoglalt - az ő szóhasználatában "felszabadított" - ukrajnai települések lakosait. Mint mondta, Herszonba több mint 140 tonna élelmiszert és gyógyszert juttattak el.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken az Ukrajnával szemben képviselt orosz tárgyalópozícióval kapcsolatban azt hangoztatta, hogy a híresztelésekkel ellentétben Moszkva nem fog lemondani Ukrajna "nácítlanításáról".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!