A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas bozóttűz tombol Arizonában

Flagstaff, 2022. április 20.
Bozóttűz pusztít az Arizona állambeli Flagstaff város közelében 2022. április 19-én. A tűz miatt több száz lakost kellett evakuálni.
MTI/AP/Arizona Daily Sun/Sean Golightly
Flagstaff, 2022. április 20. Bozóttűz pusztít az Arizona állambeli Flagstaff város közelében 2022. április 19-én. A tűz miatt több száz lakost kellett evakuálni. MTI/AP/Arizona Daily Sun/Sean Golightly
Vágólapra másolva!
Bozóttűz pusztít az Egyesült Államok Arizona állambeli Flagstaff város közelében. A tűz miatt több száz embert kellett evakuálni.
Vágólapra másolva!

Hatalmas tűz tombol az amerikai Arizona állambeli Flagstaff város közelében.

A tűz még vasárnap kezdődött, de az erős szél miatt kedd estére már hatalmas területekre terjedt ki és jelenleg szinte megfékezhetetlennek tűnik - írja a New York Times.

Kedd estig nem érkezett jelentés áldozatokról vagy sérültekről, valószínűleg azért, mert a tűz főleg ritkán lakott területeken pusztít.

Az amerikai hatóságok 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre, hogy megfékezzék a szerdára már 24 négyzetkilométeren tomboló lángokat.

A tűz gyors terjedése miatt 766 otthon lakosait kellett evakuálni, emellett 1000 állatot is kimenekítettek a veszélyeztetett területekről.

Flagstaff, 2022. április 20. Bozóttűz pusztít az Arizona állambeli Flagstaff város közelében 2022. április 19-én Forrás: MTI/AP/Arizona Daily Sun/Sean Golightly

A tűz oka egyelőre nem ismert, szerdán egy nyomozócsoport érkezik a helyszínre, hogy vizsgálatot indítson.

Az Egyesült Államok nyugati részén egyre nagyobbak és intenzívebbek az erdőtüzek, a legújabb kutatások szerint a globális felmelegedéssel járó hőség és szárazság az egyik fő oka ennek.

Bozóttűz pusztít az Arizona állambeli Flagstaff város közelében 2022. április 19-én Forrás: MTI/AP/Arizona Daily Sun/Sean Golightly

Flagstaff, a mintegy 76 000 lakosú város, körülbelül 240 kilométerre északra fekszik Phoenix-től, az állam fővárosától, és körülbelül 130 kilométerre délre a Grand Canyontól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!