Hamarosan Ukrajna harmada orosz kézben lehet, teljesen el akarják zárni a tengertől

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Mariupol, romos ház, épület, lakóház, tank roncs
MARIUPOL, UKRAINE - APRIL 26: A burnt tank of the Donetsk army is seen in the city of Mariupol on April 26, 2022. Mariupol is progressively establishing a quiet existence today. People in locations where hostilities have just lately erupted still have nothing to eat, no water, and have only recently been able to dwell in basements. People also have to deal with the fact that many of their neighbors who died under the rubble remain nearby - no one has yet been able to collect and bury these bodies. Leon Klein / Anadolu Agency (Photo by Leon Klein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A háború második szakaszában az oroszok átcsoportosították erőiket Kelet-Ukrajnába, ahol mostanra átlépték a határvonalat a szakadár régiók, és a még ukrán kézen lévő luhasznki és donyecki területek között. A szakértők szerint az elkövetkező időszakban fokozódó harcokra lehet számítani, az oroszok pedig hamarosan Ukrajna harmadát elfoglalhatják.
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatmozgások alapján arra lehet következtetni, hogy teljesen el akarják zárni Ukrajnát a tengertől, valamint a keleti régiók teljes egészet be akarják kebelezni, amelyhez szükség lesz az ott állomásozó ukrán csapatok bekerítésére is, az utánpótlásvonalak elvágására. Hírszerzési jelentések szerint ennek érdekében az elmúlt időszakban célzott rakétatámadásokat intéztek a vasútvonalak és a fontosabb vasúti csomópontok ellen.

Dél-Ukrajnában az oroszok gyakorlatilag elfoglalták Mariupol városát,

az Azovstal ipari területen azonban még tartózkodnak ukrán katonák és civilek is. Putyin korábban már felszólította az orosz hadügyminisztert, hogy ne intézzenek támadást az Azovstal ellen, mivel túl nagy veszteségekkel járna a számos földalatti alagútból és bunkerből álló hálózat bevétele.

Forrás: Ministry of Defence
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!