Kemény választ küldött Putyin, miután ukránok bombáztak Oroszországban

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, Belgorod, olajtároló,
Belgorod, 2022. április 1. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott képen lángol egy olajtároló az oroszországi Belgorodban 2022. április 1-jén, miután a légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a létesítményre. Ez az első ismertté vált, orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Újraindultak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov pénteken újságíróknak kijelentette, a belgorodi orosz olajtárolót ért támadás miatt nem marad válasz nélkül, és még keményebb feltételeket fog Oroszország követelni a béketárgyalások folytatásához.
Vágólapra másolva!
Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott képen lángol egy olajtároló az oroszországi Belgorodban 2022. április 1-jén, miután a légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a létesítményre Forrás: MTI/AP/Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek hajnalban behatolt az orosz légtérbe, és bombázni kezdett egy orosz olajtárolót két ukrán helikopter Belgorodban. A TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint jelenleg is hatalmas lángokkal ég nyolc, egyenként 2 ezer köbméteres olajtartály, és fennáll a veszélye a lángok továbbterjedésének a tároló területén található további 23 tartályra, ami miatt három környező utca lakóit evakuálták. A tűzoltók jelenleg is próbálják eloltani a tüzet.

Dmitrij Peszkov pénteken a támadásra reagálva azt mondta, a béketárgyalásokon példátlan súllyal fog szerepelni a támadás, és közölte, még keményebb feltételeket fognak követelni a békekötéshez, azaz a háború még súlyosabb szakaszába lépett.

Hozzátette: a hatóságok mindent megtesznek az üzemanyag-ellátási lánc átszervezése és a város energiaellátásának zavarainak elkerülése érdekében.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!