Orosz-ukrán háború: ez történt az éjjel

Kijev, robbanás, háború, rakéta
KYIV, UKRAINE - APRIL 28: Smoke rises after an explosion as Russian attacks continue in Kyiv, Ukraine on April 28, 2022. Dogukan Keskinkilic / Anadolu Agency (Photo by Dogukan Keskinkilic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Rakétatámadás érte csütörtök este Kijevet, a támadásban legalább tízen megsérültek. Az orosz hadsereg emellett fegyver-és üzemanyagraktárakra mért csapást, az orosz vezérkar tájékoztatása szerint 76 ukrán katonai létesítményt semmisítettek meg. Tegnap Kijevbe utazott António Gutteres ENSZ-főtitkár, aki tárgyalt az ukrán elnökkel is. Zelenszkij erről csütörtök este azt mondta, fontos, hogy a főtitkár személyesen látta a Bucsában és Borogyankában az orosz hadsereg által elkövetett háborús bűnök következményeit.
Vágólapra másolva!

Rakétacsapás érte Kijevet

Legalább két rakéta csapódott be csütörtök este Kijev belvárosában, a lövedékek egy 25 emeletes épületet is eltaláltak, - az eddig információk szerint

a támadásnak tíz sérültje van.

Füst Kijev felett a rakétatámadás után Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Dogukan Keskinkilic

Ukrán fegyver- és üzemanyagraktárakat semmisítettek meg

Hat ukrán fegyver- és üzemanyagraktárat semmisített meg az orosz légierő rakétacsapásokkal - közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Mint mondta, az orosz csapatok

összesen 76 ukrán katonai létesítményre mértek csapást 320 fős veszteséget okozva az ellenfélnek.

Zelenszkij: Ukrajna most az ENSZ alapokmányát is védi

Ukrajnai most az ENSZ alapokmányát is védi - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Kijevben António Guterres ENSZ-főtitkárral. A találkozót követő sajtótájékoztatón Zelenszkij kiemelte: fontos, hogy a főtitkár személyesen látta a Kijev melletti Bucsában és Borogyankában az orosz hadsereg által elkövetett háborús bűnök következményeit.

Több mint 8600 háborús bűn ügyében nyomoz az ukrán főügyészség

Irina Venediktova ukrán főügyész szerint a nyomozók eddig

több mint 8600 háborús bűnt állapítottak meg, amit orosz katonák követtek el a háború kezdete óta.

Több mint 4000 bűncselekmény pedig a háborús bűnökhöz köthető - írja a The Guardian.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!