Mégis igaz, hogy Biden felügyelte az Egyesült Államok katonai biológiai programját Ukrajnában?

Ukrán válság, 2022, Joe Biden, amerikai elnök
US President Joe Biden addresses the Russian invasion of Ukraine, from the East Room of the White House on February 24, 2022, in Washington, DC. - Biden announced "devastating" Western sanctions against Russia on Thursday. After a virtual, closed-door meeting, the G7 democracies said they stand firm against Russia's "threat to the rules-based international order." (Photo by Brendan SMIALOWSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az USA külügyminisztériumának delegált tudósítója, Jalil Afridi újságíró által tulajdonolt pakisztáni The Frontier Post moszkvai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök koordinálta egykor az Egyesült Államok katonai biológiai programjának tevékenységét Ukrajnában, és ebben a tevékenységben Soros György milliárdos volt a fő támogatója – derült ki Igor Kirillov, a sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erők vezetőjének előadásából - írja a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

Kirillov kapcsán arról írtak a magyar konzervatív sajtóban, hogy Igor Kirillov, az orosz haderő sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi parancsnoka szerint az amerikaiak célja olyan biológiai anyag előállítása, amely képes szelektíven célba venni különböző etnikai csoportokat, „különösen a szlávokat", és amelyet denevérek és vándormadarak segítségével juttattak volna célba.

Azt korábban Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes ismerte el, hogy Ukrajnának vannak biológiai kutatóközpontjai.

Az ellenőrzött civil és biotechnológiai szervezetek részvételéből származó bevételek lehetővé teszik a választási kampányok finanszírozását - mondta Kirillov. Előadásában az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai programjának négy fő ideológusát mutatja be a demokraták éléről.

Barack Obama volt amerikai elnök 2005-ben partnerségi megállapodásokat kötött Ukrajnával a katonai biológiai programok végrehajtásának megkezdéséről az országban. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter „kezdeményezte a biológiai fenyegetések elleni küzdelem amerikai stratégiájának elfogadását, hozzájárult a kettős felhasználású kutatások legalizálásához".

Barack Obama és Joe Biden Forrás: AFP/Mandel Ngan

Joe Biden, még mint Obama volt alelnöke, „koordinálta a katonai biológiai program végrehajtóinak tevékenységét, valamint pénzügyi csalásokban vett részt Ukrajnában". Soros Györgyre pedig „az ukrajnai katonai biológiai kutatások fő szponzoraként és a Big Pharma lobbistájaként tekintenek."

Ukrajna területén több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat épült ki, amely a Pentagon érdekeit szolgálja

– mondta korábban Kirillov. Ukrajnából már az orosz különleges hadművelet megkezdése után mindent eltávolítottak az amerikai katonai biológiai program folytatása érdekében.

– mondta a tábornok. Megjegyezte, hogy a biológiai kutatásokat végző szakértők harmadik országokon keresztül érkeztek, és természetesen eltitkolták az Egyesült Államokhoz való kötődésüket. Kirillov bemutatott egy fényképet, amelyen a floridai születésű Linda Oporto látható, aki közvetlenül részt vett a munkában.

A védelmi minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna valójában a Pentagon kísérleti terepe lett a biológiai fegyverek „alkatrészeinek" kifejlesztésében és az új gyógyszerminták tesztelésében. Az ügynökség megerősítette, hogy a program résztvevői az Egyesült Államok Demokrata Pártjának vezetése által ellenőrzött nem kormányzati szervek, valamint olyan nagy gyógyszeripari cégek, mint a Pfizer, a Moderna, az amerikai Merck és a Pentagonhoz kötődő Gilead.

„Amerikai szakemberek azon dolgoznak, hogy új gyógyszereket teszteljenek, megkerülve a nemzetközi biztonsági előírásokat. Ennek eredményeként a nyugati cégek komolyan csökkentik a kutatási programok megvalósításának költségeit, és jelentős versenyelőnyre tesznek szert"

– mondta Kirillov.

Soros György volt a főszponzor állítólag Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Emellett az ukrán kormányhivatalok is részt vettek ebben a programban, illegális tevékenységeket rejtve, terep- és klinikai vizsgálatokat végeztek, valamint biztosították a szükséges bioanyagokat.

– mondta Kirillov. A kiválasztott törzseket a kijevi közegészségügyi központba küldték, amelyet azzal a feladattal bíztak meg, hogy bioanyagokat továbbítsanak az Egyesült Államokba. Ezt a tevékenységet 2014 óta végzik, amit a törzsek átvitelének cselekményei is megerősítenek – jegyezte meg a tábornok.

Idén januárban sürgősen evakuálták a kísérleteket végző külföldi állampolgárokat, felszereléseket és gyógyszereket vittek el Ukrajna nyugati régióiba. A védelmi minisztérium szakemberei két mariupoli biológiai laboratóriumot látogattak meg, és rögzítették a dokumentumok sürgősségi megsemmisítésének nyomait. Ezenkívül a 2022. február 25-én kelt, a laboratóriumban talált kórokozó mikroorganizmus-gyűjtemény megsemmisítésének tényét rögzítő dokumentum megerősítette a kolera, a tularémia és a lépfene kórokozóival végzett munkát is.

Mint arról a védelmi minisztérium beszámolt, Ukrajnában több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat működött a Pentagon irányításával, azonban az orosz katonai különleges művelet megkezdése után mindent eltávolítottak, ami az Egyesült Államok katonai biológiai programjának folytatásához szükséges lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!