Újabb országok keveredhetnek bele a háborúba

LAVROV, Szergej
Rijád, 2022. június 1. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) és Oroszország stratégiai párbeszédének 5. alkalommal rendezett külügyminiszteri tanácskozásán vett részt a szaúdi fővárosban, Rijádban 2022. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
Vágólapra másolva!
Az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok növelik annak kockázatát, hogy más országok is belesodródhatnak az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusba - figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Szaúd-Arábiában tett látogatása során.
Vágólapra másolva!

Úgy vélte, a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy Ukrajna újabb és újabb fegyvereket kér.

- emelte ki Lavrov.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Forrás: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium/-

Az orosz külügyminiszter szerint nem minden józan gondolkodású nyugati politikus van tudatában a kockázatoknak, "különösen az EU északi részén". Kijelentette, hogy "vannak olyan politikusok, akik készek bekapcsolódni ebbe az őrületbe, csak hogy elősegítsék saját törekvéseiket".

Mindemellett vannak felelősségteljes országok is, amelyek megértették, hogy ezek a forgatókönyvek elfogadhatatlanok - tette hozzá Lavrov, de nem említett példákat. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!