Orosz-ukrán háború: ez történt az éjjel

conflict war TOPSHOTS Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna, Kijev
This photograph taken on June 5, 2022 shows smoke after several explosions hit the Ukrainian capital Kyiv early morning. - "Several explosions in Darnytsky and Dniprovsky districts of city. Services are extinguishing," Kyiv Mayor said on Telegram. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Rakétatámadás érte Kijevet, az oroszok szerint tankokat és más páncélozott járműveket semmisítettek meg. A kelet ukrajnai hadműveletek mellett az ország déli részén, Zaporizzsjában is harcok dúlnak, a régió hatvan százalékát foglalták el az oroszok. Az infrastruktúrát ért támadások miatt a régió 77 településén nincs áram.
Vágólapra másolva!

Ismét rakétatámadás érte Kijevet

"A Kijev külvárosára kilőtt nagy hatótávolságú rakétákkal

sikerült megsemmisíteni a kelet-európai országok által szállított T-72-es tankokat

és más hangárokban lévő páncélozott járműveket" - mondta Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko korábban azt mondta, hogy a várost több rakétatámadás is érte.

Ismét rakétacsapás érte Kijevet Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Harcok Zaporizzsja régióban

Az oroszok elfoglalták Zaporizzsja régió csaknem 60%-át. Olekszandr Sztarukh kormányzó június 5-én a régióban tett látogatása során azt mondta Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy

a régió egyes területein továbbra is harcok folynak.

Starukh szerint az orosz erők 2701 helyszínt semmisítettek meg, és ezek közül csaknem 700-at már helyreállítottak. A harcok miatt a régió 77 településén nincs áram.

Nem utazik Szerbiába az orosz külügyminiszter

Törölte szerbiai útját Szergej Lavrov, miután Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária is megtiltotta, hogy az orosz külügyminisztert szállító gép használja a légterét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!