Borzalmas állapotban Ukrajna, ez Zelenszkij legújabb ötlete

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Bár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sikerekről beszél, a valóságban az országa az összeomlás jeleit mutatja. Új taktikájának a lényege, hogy a sikerpropagandával elterelje a figyelmet a valóságról. Egyelőre semmi jele annak, hogy Ukrajna képes lenne megnyerni ezt a háborút. 
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videójában közölte, hogy stratégiai szempontból Oroszországnak nincs esélye megnyernie a háborút. A Mandiner cikke szerint elmondta továbbá azt is, hogy még ki kell tartaniuk a védelemben, a diplomáciában és a politikában egyaránt, illetve meg kell őrizni az egységet az ország egész területén, „nemcsak a győzelemig, de utána is".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem létező sikerekről beszél, ez az új taktikája Forrás: Ukrán Elnüki Iroda

Ezzel szemben a valóság az, hogy már maguk az ukránok is egyre kevésbé hiszik el, hogy az ország képes megnyerni az elhúzódó háborút. Több felvétel is bizonyítja, hogy a hadsereg körében is egyre nagyobb morális problémák vannak. A 58-as ukrán hadosztály tagjai nyíltan ki is fejezték az ellenérzésüket a vezetéssel szemben.

Jól látszik, Zelenszkij új taktikát választott: miközben az országa összeomlik, ő olyan sikerekről beszél, amelyek nem léteznek. Semmi nem utal arra, hogy ezt a háborút meg tudná nyerni Ukrajna.

Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!