22 év után nyert meg egy százforintos pert a vasút ellen egy indiai férfi

Vágólapra másolva!
Egy indiai férfi majdnem 22 év után nyert meg egy túlárazott vasúti jeggyel kapcsolatos ügyet.
Vágólapra másolva!

Tungnath Chaturvedi ügyvéd 20 rúpiával (közel 100 forint) többet fizetett két jegyért, amelyet 1999-ben vásárolt. A kalauz 100 rúpiából csak 10-et adott vissza, mikor a két jegy ára 70 rúpiába került.

Az eset az észak-indiai Mathura kanton egyik vasútállomásán történt. A férfi nem kapott visszatérítést, ezért panaszt, majd feljelentést tett. A fogyasztóvédelmi bíróság a múlt héten a férfinak adott igazat, és arra kérte a vasutat, hogy térítsék vissza az összeget kamatokkal együtt.

A 66 éves férfi több mint 100 meghallgatáson vett részt az üggyel kapcsolatban.

Az indiai fogyasztói bíróságok elsősorban a szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszokkal foglalkoznak, amik igen gyakoriak, ezért néha évekbe telhet, amíg a hasonló és egyszerűbb esetek végére járnak - írja a BBC.

A hosszas küzdelem után az ítélet 15 000 rúpia (közel 73 ezer forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte a vasutat.

A bíróság arra is felszólította a vasutat, hogy 1999-től 2022-ig évi 12 százalékos kamattal térítse vissza neki a 20 rúpiát. A bíróság azt is elrendelte, hogy amennyiben az összeget a meghatározott 30 napon belül nem fizetik ki, a kamatláb 15 százalékra emelkedik.

A férfi nem volt megelégedve a kártérítéssel, de fel szeretett volna lépni a korrupció ellen.

A családja többször is megpróbálta lebeszélni az ügy folytatásáról, amit időpocsékolásnak tartottak, de ő folytatta és végül nyert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről