Már 182 halálos áldozata van az afganisztáni áradásoknak

gyertya halál halott gyász elhunyt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapban közel kétszáz ember halt meg Afganisztán különböző részein a szezonális esőzések miatti heves áradások következtében.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ adatai és a kormányzó tálibok szerint legalább 182 ember meghalt, és több százan sérültek meg egy hónap alatt a heves áradások során Afganisztánban.

Zabihullah Mujahid, a tálibok szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy több mint 250 ember sérült meg és közel 3000 ház megsemmisült vagy megrongálódott.

Augusztus 16. és 21. között volt a legnagyobb pusztítás, ez idő alatt 63 ember vesztette életét.

Az ENSZ humanitárius ügyek foglalkozó koordinációs hivatala szerint 30 másik személy eltűnt és több mint 8200 család károsult 13 tartományban.

A keleti Logar tartományban a Khushi körzet lakosai a hegyekben találtak menedéket, szinte mindenüket elveszítették. Parwan tartomány északi részén a hirtelen áradások több tucat házat sodortak el - írja az ABC News.

A helyi meteorológiai osztály arra figyelmeztetett, hogy a következő napokban további esőzések várhatók 34 tartományban.

Az országszerte lezúduló heves esőzések és hirtelen áradások júliusban 40, az azt megelőző hónapban pedig 19 ember halálát okozták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!