Kemény kínai üzenet Európának

energy Horizontal
Pipes and pressure gauges for gas lines are pictured at Open Grid Europe (OGE), one of Europe's largest gas transmission system operators, in Werne, western German on March 24, 2022. - The OGE compressor station in Werne is the central hub in the German natural gas network. At around 25 billion cubic metres per year, around a quarter of the natural gas consumed in Germany flows through the Werne compressor station. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Zeng Tao kínai sztárújságíró szerint az Európai Unióra októbertől kezdve rendkívül kemény tél vár. Szerinte Európára hatalmas próbatétel vár a fűtési szezon kezdetével - idézi a Lenta.
Vágólapra másolva!

Jelenleg mind az ipar, mind a lakosság kihívásokkal néz szembe, nem csak a gázfogyasztás, hanem az áramfogyasztás területén is - írta.

Az újságíró szerint az Egyesült Államok ütemére táncolni nem egyezik meg a nemzeti érdekekkel, az oroszellenes szankciók pedig visszafelé sültek el.

Zeng kifejtette, hogy az energiakrízis következtében Európa elvesztette ipari versenyképességét, csökkent a termelés, nőtt az infláció, a gazdasági növekedés pedig lassult.

Illusztráció Forrás: AFP/Ina Fassbender

Ennek eredményeként a blokk arra van rákényszerítve, hogy az Egyesült Államoktól vásároljon cseppfolyósított gázt négyszer annyiért, mint a valós piaci ár, amit szerinte öngyilkosságként lehet jellemezni.

Az újságíró úgy véli, hogy emiatt szétszakadni látszik a korábbi viszonylag egységes európai álláspont, mivel több ország sem hajlandó feláldozni magát és egyre többen fáradnak bele az ukrán helyzetbe.

Az orosz-ukrán háborúról szóló percről-percre közvetítésünket itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!