Váratlan bejelentésre készül Putyin

PUTYIN, Vlagyimir, Ukrajna háború, csatlakozási szerződés, négy megszállt régió, Moszkva,
Moszkva, 2022. szeptember 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményének aláírásán a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Putyin a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének Moszkva-barát vezetőivel írta alá az egyezményt. Az elnök közölte, hogy a donyecki és a luhanszki régiót a 2014-es határaik között csatolják Oroszországhoz, a herszoni és a zaporizzsjai régió határai még kijelölésre várnak. Zaporizzsja megye azonos nevű fővárosa ukrán ellenőrzés alatt áll. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök október 10-én, hétfőn megbeszélést hívott össze a Biztonsági Tanács állandó tagjaival - jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Vágólapra másolva!

"Holnap az elnök a tervek szerint találkozót tart a Biztonsági Tanács állandó tagjaival" - mondta a Kreml szóvivője, egyúttal ígéretet tett arra, hogy a megbeszélés után bővebb információkkal fog szolgálni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Korábban Peszkov azt is közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozni fog Kirgizisztán vezetőjével, Szadir Zsaparovval Asztanában, Kazahsztán fővárosában, a találkozóról még korábban állapodtak meg - írja a lenta.ru.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!