Leomlott egy ház Ungváron, rejtély, hogy mi történt

Vágólapra másolva!
Az Ungvári Magyar Ház szomszédságában történt robbanásról számolt be kedden délután közösségi oldalán az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ). Azt írták, hogy a helyszíntől nem messze tartotta ülését az UMDSZ Ungvári Városi Szervezete is.
Vágólapra másolva!

Az első beszámolók szerint az ingatlanban – az Ungvári Cipőgyár épületében – helyrehozhatatlan károk keletkeztek: leomlott a tűzfal, az emeletközi födémek is elmozdultak, a környéket sűrű porfelhő és szúrós kénszag terítette be.

A helyszínre vonult a Rendkívüli Helyzetek Igazgatósága, illetve a mentőszolgálat is. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Forrás: Facebook/UMDSZ

Az esettel kapcsolatban az ungvári tanács kedden éjszaka azt közölte, hogy nem robbanás történt, hanem az épületben zajló felújítási munkálatok közben omlott be a tető- és az épületszerkezet.

Az ügyben a városi tanács szerdán munkacsoportot állít fel, melynek szakemberei szintén megvizsgálják az épületet.

Eközben az UMDSZ Facebook-oldalán a helyi magyarok hozzászólásaikban kétségeiknek adnak hangot azzal kapcsolatban, hogy „véletlen” eset történt-e, többen látnak összefüggést a napokban a munkácsi várból méltatlan módon eltávolított turulszobor és az épületomlás között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!