Negyven éve él egy walesi család egy körforgalom közepén

körforgalom, Denbigh, ház, Howatson család
Vágólapra másolva!
Kihívást jelent, de nem terveznek elköltözni, mondta a család a Daily Starnak.
Vágólapra másolva!

A ház 60 éve Howatson családé, David John és Eirian Howatson 1960-ban költözött oda, igaz, akkor még nem volt kiépítve a körforgalom- írta a portál. Aztán az 1970-es évek végén a házaspár nem volt hajlandó kiköltözni, amikor az elkerülő út elkészülte után benyújtották a körforgalom terveit, ami 1980-ban el is készült.

- mondta Clwyd Howatson, aki feleségével és fiával él ott, hozzátéve, hogy nagy család, összesen hét gyermekük és 12 unokájuk van, akik rendszeresen látogatják őket.

Forrás: Daily Star

Mivel felnőtt élete nagy részét a körforgalomban töltötte, Clwyd azt mondja, hogy ezt már megszokta. Akik erről érdeklődnek, mindig ugyanazt a két kérdést teszik fel - mondja. Az első mindig az:

ami eléggé magától értetődő, mivel kocsifelhajtó van a körforgalomból.

A második pedig:

Nem igazán, mondhatnám, olyan, mint bármelyik út mellett. Dupla üvegezése van a háznak, így nem zavar minket a zaj, és az út csak csúcsidőben igazán forgalmas, ami naponta csak néhányszor fordul elő - mondta a lapnak.

Forrás: Daily Star

A körforgalomból való kijutás azért jelent egy kis kihívást,

az autósok nem számítanak arra, hogy valaki kijön a körforgalomból,

így előfordul, hogy néhányan kétszer is megfordulnak.

Ami a baleseteket illeti, Clwyd azt mondja, hogy az évek során szerencséjük volt, és nem láttak semmi komolyabbat, bár volt néhány eset, amikor a körforgalom megépült, amikor az emberek valahogy rossz irányba kanyarodtak.

Ami a jövőt illeti, Clwyd azt mondja, hogy ha idősebbek lesznek, talán fontolóra veszik a költözést, de jelenleg nincsenek ilyen terveik, a ház még évekig a családban marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!