Hat ember, közöttük két rendőr halt meg az ausztrál lövöldözésben - fotók

pandemic demonstration Horizontal Police patrol through a shopping centre after an anti-lockdown protest in the Melbourne suburb of Chadstone on September 20, 2020. - Melbourne continues to enforce strict lockdown measures to battle a second wave of the c
Rendőrök járőröznek egy ausztrál bevásárlóközpontban
Vágólapra másolva!
Mint ahogy tegnap írtunk róla, két rendőr meghalt Ausztráliában egy tűzharcban, amikor egy eltűnt személyt kutattak fel. A BBC szerint a lövöldözésnek további négy áldozata van, akit a rendőri különleges egységek lőttek le. Mint kiderült a rendőrökre támadók tagjai voltak egy összeesküvés elméleteket népszerűsítő csoportnak.
Vágólapra másolva!

A rendőrök egy eltűnt személyt kerestek Wieambillában - a queenslandi Brisbane-től 270 kilométerre nyugatra -, amikor rájuk lőttek - írta a portál.

Két rendőrtiszt, a 26 éves Matthew Arnold és a 29 éves Rachel McCrow azonnal meghalt, harmadik társuk megsebesült, negyedik, újonc társuk sértetlenül megúszta a golyózáport.

A rendőrség későbi tájékoztatása szerint a támadóknak rengeteg fegyverük volt, így több órás ostrom alakult ki, melynek során a kiérkező speciális osztag lelőtt három fegyverest. Őket később azonosították, egyikük a 46 éves Nathaniel Train iskolaigazgató volt, akit egyébként a rendőrség keresett.

Gareth Trainről kiderült, hogy gyakran vett részt olyan online fórumokon, amelyek összeesküvés-elméleteket népszerűsítettek. Hozzászólásaiban bizalmatlanságát fejezte ki a rendőrséggel szemben, és azt állította, hogy az ország leghalálosabb tömeges lövöldözése a kormány trükkje volt az ausztrálok lefegyverzésére

A másik két áldozat Gareth Train bátyja és felesége volt. Az ügy negyedik áldozata Garethék szomszédja volt, aki vesztére korábban a házhoz ment, de a Garethék lelőtték.

Címlapi képünk ilusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!